Friday, April 29, 2011

Sebuah Perjalanan Asing

Assalamualaikum dan salam sejahtera.....


Masa berlalu mmg dgn pantas skali, sedaq2 dah 3taun dh kat UPM ni...

But life kat sni best, well mcm2 la aku blajaq...bukan dlm kuliah ja...

Mula2 nak mai cni, takot pon ada gak...1st time kluaq dari Kedah...

Pikiaq mcm2 la, xdak kwn, sengsorg...tmbh time daftar...hahaa...


Teringat balik time kat Fac, tercegat xtau nak buatpa...

Tak kenai sorg pon kat ctu...but naseb la ada Tiar yg mula2 menyapa...

Tiar?? haha...nama dia panjang pggei Tiar...tula ayat dia yg aku akan ingt sampai mati...

pnjgkah nama?? lalala~~~


Then melalui minggu orientasi dgn penuh berhemah...

mcm2 ni disuruh buat, tup2 kena pilih join MTB 2008

Malam Tunas Budaya khas utk freshie (pertandingan githoo)..

join ler, dpt role as Flora (tumbuh tumbuhan)...

kekok mula2 sbb xpnah buat benda2 cmni....1st time sgt...

but i do learn sumthink...haha~~~


Malam Tunas Budaya 2008


Maka bermulalah perjalanan hidupku mengharungi sebuah jalan..

jalan yg belum pernah aku lali sebelum ni tp ternyata...

ianya sgt menggembirakan aku...hik hik~~

after that join Koir Interkolej 2008...

mengajar bebudak ni siap marah2 ni sedangkan bru 1st year..haha

bapak ahh...haha but xde rezeki, xmenang mende pon...

tp pengalaman tu cukup buat aku tersenyum...


Langkah kaki tak terhenti di jalan yg aku kenali sebagai BUDAYA...

Aku dilantik menjadi Exco Sekt Kebudayaan, MTM sesi 2009/2010...

maka perjalanan aku di lorong ni semakin beronak berduri...

aku tempuh dgn berani kerana aku tidak berkeseorangan...

aku ada LEYLASARI...dan rakan2 yg laen yg senantiasa menyokong...

Thanxx semua...~~~


Then, aku mula mengorak langkah...

menubuhkan kumpulan Nasyid Kolej 'Syumul Ukhwah'...

perjalanan Syumul UKhwah sepanjang penglibatan aku dlm grup ni...

mmg mcm2, walaupon ahlinya bertukar2 namun...

aku, Wawarina dan Sabrina Ali tetap menjadi Trinity grup ni...

Kami sygkan SYUMUL UKHWAH...titik peluh membangunkannya...

segala efort yg kami curahkan...mmg sampai tahap 3tahun perjalanannya...

kami sgt berpuas hati dgn tahap pencapaian SYUMUL UKHWAH...

mudahan generasi akan dtg membawa nama SYUMUL UKHWAH ke tahap yg lebih...

lebih membanggakan, lebih cemerlang dari apa yg kami perjuangkan...

to those yg pernah bersama2 kami, Thanxx tak terhingga...tanpa korg...

Syumul Ukhwah takkan sampai ke tahap ni...


Syumul Ukhwah 2011


Aku juga memcuba perkara yg tak pernah aku cuba sblom ni...

Menari ---> mmg satu menda asing bg aku...

Tak pernah kot menari sebelom ni...

oleh sbb masa tu, tak ramai yg nak menari jd...

aku gagahi jua utk belajar walaupon slalu jer kna point...

hahaha....badan gemok mmg la laha...hehehe...

1st time menari zapin that time, mmg seronok sgt...

Thanxx sgt7777777777777777 kat Chegon !!!!!

dgn team yg best!!! Geng2 MTM ramai masok menari time tu...

ada Faiqa, Haziqah, Kak Iera, Sabrina Ali, Leylasari, dan juga rakan2 bukan MTM...

Cheleng, Dayah, Kak Yana dan tak lupa jugak Bib yg sentiasa ada...

Thanxx jugak kat pengurus ZAFEST time tu Dian Dyana and T-teq...

Korang mmg da best !!!!!

Then aku continue this year dgn Festari (Rampaian Tari)

1st time berjoget...laha...hahahaha....

but this time dgn ajaran baru...

En Taufek...wow...class kau maria....

hahaha....mmg satu pengalaman yg xdpt nak dilupakan (boringgg~~~)

dan Best berteam dgn rakan2 yg laen...

haha hope korg jgn putus asa...berjuang lg next time...terus berbudaya....


ZAFEST 2010


RAMPAIAN TARI 2011


Selain tu...penah join FESTIK...festival Teater...

dua kali masuk...hahhaa....xpandai blakon pon....

1st time jd pelakon pegang watak Barman...

yg part susahnya Barman ni...I kna jd CACAT...

Terencat nok...mula2 rs mmg xleh buat...but i try my best...

buang prasaan malu tu...hik hik~~~

2nd time i jd pengarah teater plak...laha jer kot...

xpandai bab2 teater ni but i give my extra best for it...

ramai suka MUSTAQIMA but xde rezeki xpela...

pentas FESTIK ni kita xleh nak ramal...huhu....

Sorry no video for Festik...panjang sgt...hehehe....


hahaha...Penat membaca kah??

dh nak abeh...sedikit cerita dari kehidupan ku...

menerusi jalan yg kupanggil BUDAYA...

byk nak citer tp...xpela...sikit2 jela...

nak tau byk meh jumpa aku...

hahahhaa

k la nak g mandi...nak g solat jumaat...

but b4 that...

BUDAYA MMGGGGGG BESTTTTTTTTT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


bubbye......

Assalamualaikum~~~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih