Sunday, May 15, 2011

Perpisahan Ini...

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera...


Lama tidak meng'update' blog...

Enggak sempat asyik sibuk mendownload movie jer...

Heehe...


Well, so tamat sudah 3 Tahun Degree aku kat UPM...

Macam2 la yg aku dpt kat cni...suka duka...

Apapon memori itulah yg paling berharga buat aku...

Standard la kan luka pahit duka kelat ni kan...

Xbeshh la kalau asyik manis jer bleh kencing manis wooo~~~


Yaa.. Tanggal 9HB Mei 2011..

Officialnya aku bertolak keluar dari UPM...

Khasnya Kolej Kediaman Kedua...

Agak suram perjalanan hidup aku hari itu...

Walaupon berjaya mengsiapkan Hard Cover Thesis...

cehhh ~~


Pagi tu dah nanges daa...

Bila K-Own Anuar @ Rossa balik...

then sambung dgn Nadzmi KedondongLikat @ Ecah balik...

ohh my ~~~~


Hubungan kita adek beradik KedondongLikat...

InsyaALLAH tak akan terputus...Ukhwah kita akan kekal selamanya...

kita pasti berjumpa lagi... pasti akan menikmati semula kenangan2 indah kita....

Segala salah silap harap dimaafkan...

Makan minum dihalalkan...hutang piutang

(kalau nak halalkan lg bgos kalau nak tuntut boleh ja)


Kwn2 Seperjuangan FINAL YEAR...

Saat2 bersama korg semua mmg paling best !!!!

Xde yg paling indah melaenkan bersama korg...

teringat zaman2 mula2 masok dlu...

zaman buat event sama2...

zaman kena kutuk, caci maki, puji (penah kna puji ka??)

3 Tahun bagi aku tak cukup...

Seryes nak stay lama lg dgn korg semua...

Sayang Sgt3 kat semua....


Buat Adek2 yg maseh kat K2...

Teruskan perjuangan...

Ikhlaskan hati...teruskan berbudaya...

Terus perjuangkan nama K2, nama kita sendiri...

buktikan kita berjaya dalam pelbagai bidang...

Jgn lupa akademik (pesanan wajib penaja)...

Gud Luck and All the Best !!!!



Gambar lama jer ada...huhu~~~





So Khas Buat Semua... Lirik Lagu Perpisahan Ini...


Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Friday, May 6, 2011

S. K. T. R. (Sekolah Kebangsaan Taman Rakyat???)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


S. K. T. R.

Sekolah Kebangsaan Taman Rakyat???

bukan...bukan itu yaa....

tapi ianya adalah....


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


Sahabat...

Kawan...

Teman...

Rakan....


semua ni sgt sinonim dgn hidup kita kan...

for sure korg pon ada kan semua ni kan...

for me semua type yg kat atas ni ada...


Bagi korg... brapa penting mereka2 ni buat korg???

camne korg melayan mereka2 ni???

kat mana diorg ni dlm hati korg???

(xper korg jwb dlm hati jer ekk)


Bagi aku, mereka2 ni sgt penting dlm hidup aku...

tanpa diorg aku xleh hidup...

setiap org yg bergelar sahabat, kwn, rakan mahupun teman

pasti ada dlm hati aku...


mmg aku akui ada kalanya..

ada antaranya mungkin menerima

layanan yg special skit dari yg laen...

bkn berat sebelah tp mungkin aku lebih selesa...

mungkin ada kalanya juga rapat...

dan adakalanya renggang...

walaupon renggang tp tetap dkt dlm hati...

aku xleh buang mereka2 yg ada dlm hati aku...

once u r in my heart then there's no way out (ouuccchhhh)...


well aku tau...

aku nih macam2 perangainya...

kdg ok kdg tak...tp ini la aku...

aku menerima seadanya diri aku...

tmbh2 lg mereka2 ni...

kalau itu la diri mereka maka...

itu la yg aku terima...huhuhu~~~


kdg aku tak amek kesah sgt...

apa2 benda yg mungkin menyakitkan...

mungkin tak sengaja...

tp sbgai insan biasa ni...

adakalanya pasti tak mampu...

menahan segalanya...ibaratkan...

sekeras mana batu, andai terusan dititik air pasti akan merekah jua...


sebagai mereka2 yg bertitle shbt, kwn teman and so on...

korg syg tak kat mereka2 yg juga bertitle dlm hidup korg???

msti syg kan...cmtu la aku...hahahaha (poyo la plak)

aku kalau dh rapat dgn sesapa...

mmg aku akan jaga dia...mungkin ada yg tak selesa...

well aku penah jugak buat org laen tak selesa...hahaha....

tak per la janji aku ikhlas...lalala~~~


hmmm....

ckp sal ikhlas...ikhlas kan la diri ekk...

bila kita bershabat, berkwn, berteman or ber apa2 aje la...

hubungan sesama insan ni akan mekar...

dgn hati yg ikhlas, malah dpt pahala lg tmbh2 kerana Allah S.W.T

tp itu la...tak semua yg bertitle sejati...

means sejati tu bkn tak lelaki sejati...

tp shbt, kwn, teman and etc yg sejati...hahaha~~~


yg penting sekali...

jgn sesekali jd mereka yg bertikam belakang...

betrayed kwn2 and semua benda keji la....

jgn la sekali2 wat cmtu...

mungkin hari ni hari diorg...

kang nanti2 hari korg...

HAMEK KO!!!!


subjektif lorr berckp sal topik ni...

sbb kita xleh ukur seberapa jauh keikhlasan dia...

seberapa sejatinya dia toward hubungan yg dibina...

malah xleh ukur sedalam mana syg nya dia kat kwn2 dia...

betol kan?? xde alat pengukur lg yg bleh ukur...


semua ni bergantung pd...

DIRI SENDIRI...

yela nak berkwn dgn org cmne...

tp ingt la...hidup kita ni bkn sengsorg...

kemarin kita wat kat org harini org buat kat kita...

esok kita balas balik...lusa org kasi kaw2 punya kat kita...

haaaa bru tahu mengadah...hehehe~~~

(nasihat diri sendiri jugak ni)


hmmm eehhh

byk plak meleter...k la...nak tido...

but b4 tu...selalu2 la mendoakn kejayaan mereka2 disekeliling kita...

maafkan mereka2 disekeliling kita...

mudahan hati kita lebih tenang...

insyaAllah...

k la selamat malam semua....

gudnite sleep tight~~

love all~~~


Assalamualaikum....

Tuesday, May 3, 2011

Crazy Little Thing Called Love

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


bergigihan...

itu la yg i ckp utk permulaan citer blog ni...

bkn apa...dari semalam sampai hari ni...

baru selesai...selesai apa??

apa kaitan dgn tajuk entry kali ni??


haaa...Crazy Little Thing Called Love...

ni la yg i bergigihan...coz i tgk citer ni...

yg penting mengharungi detik2 kelembaban uspot (opps tercarut)

yela tgk citer ni kat youtube harus la kan...




ni la citer i yg ckpkan tu...

sweet sgt citer ni tmbh dgn plakon2

yg HENSEM dan CANTEK...

i adore Mario Maurer...huhu...cute~~


Citer ni mmg best suka sgt....lakonan diorg mmg mantap...

feeling mmg sampai...suka la sgt suka....

huhuhuhu.....

Ya...male actor nya Mario Maurer...

if korg penah tgk citer laen yg dia blakon...

msti korg akan ingt dia...

dia kan pnah blakon citer hangat dan jd isu...

citer gay thailand

The Love of Siam...haaaa....

tgk skit gmbr dia kat bwh ni...huhuhu....


Mario Maurer (hensem wooo~~)



but this one bukan citer gay la...

Crazy Little Thing Called Love ni citer cinta straight..

hahaha....so kalau korg mengharapkan citer gay sorry la ekk...

but citer ni sweet seryes sweet...i suka sgt100000000000000

huhuhu....


Actress dia pon bleh tahan gak...

Pimchanok Lerwisetpibol yg pegang watak Nam...

Pim ni sgt cantik...but dlm citer ni...Nam...

mulanya mmg ugly duck la katakan...

konsep berubah dgn tekad diri sendiri utk

dptkan cinta si Shone(Mario Maurer)

menjadi Swan yg sgt cantik...


So kat bwh ni ada skit gmbr...

babak2 dalam citer nih...huhuhu.....

ada gk gmbr pompuan tu time dia ugly duck...hehehe....


kat bwh ni time Nam n Shone pektis drama Snow White...




ni plak time Nam dah cantik dan diorg g picnic...huhu



Plot cerita cinta yg menarik serta skrip yg menyentuh prasaan...

mmg kekuatan citer ni la...seryes tersgt la suka...

sanggup tak tido tunggu utube buffering bg abeh

semata2 nak tgk citer ni...hahaha

tgk la citer ni...leh cari kat utube ok...huhuhu....


itu jer nak cerita...

hope korg leh la tgk2 movie nih...hehehe...

movie ni tahun 2010...leh tgk la ekk...

enjoy~~~


bubbye

Assalamualaikum....




Monday, May 2, 2011

Fobia Rumet

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Ya well, hari bahagia kejap...

dapat keluar berjimba2...hilangkan kebosanan...

well as usual tanpa planning terus keluar...

dalam masa 5minit plan nak tgk wayang dicetuskan dlm

chat box fb...hahaha well piqah spt biasa la...


pkul 12 dh terpacak kat gazebo...

tp as usual jugak 12.30 baru bertolak...

ehh jap ada bau-bauan....apa nih....

jgn marah afiq...alalalala~~~


sampai tepat pkul 1ptg...

terus beli tiket wyg...

THE ROOMMATE tayangan pkul 1...

lepas beli popyon ehh popcorn terus masuk...

tak ramai homo sapiens dlm tu...

tak kesah la selesa letak kaki kat kerusi dpn...lalala~~


haaa....

THE ROOMMATE...khas buat mereka yg stay bersama2 rumet...

tak kesah kat U mahupon di skolah...lalalal~~

well tak nak citer whole story...kang spoiler lak kat korg...

tmbh2 yg bersemangat nak g tgk...

just nak ulas skit jer...


For me, story dia okay la...

berbaloi la RM11 tu (public holiday)...huhuhu...

citer dia sal SARA...dgn rumet dia REBECCA...

citer konsep2 psycho githooo ala2 Black Swan tp psycho kat rumet...

berdebar tak kalau tetiba rumet korg jd cmtu...lalala...

naseb xde rumet...hahahaha....


SARA yg dilakonkan oleh Minka Kelly...

seorg yg cantik..suka baju yg dipakai oleh dia dlm citer ni...

but yg paling i adore of cos RAMBUT dia...

cantek siot....rs cm na ada gk rmbut cm dia (boleh kah??)

hahahaha....even time suspen pon dia still cantek...

huhuhu...suka dia....


Leighton Meester, dia la pegang watak REBECCA...

jgn panggei dia Bec, Becca or Becky...

sbb dia dia suka org panggei dia Rebecca...hahaha....

ni psycho nya...mmg giler ahhh....

adore jugak dgn dia...sbb dia buat i tkot dlm wyg kejap....

kejap jela...hahha (cover)...


Ada lg la plakon2 laen...

bg i citer kalau nak tgk tu ok la dari xtau nak tgk citer...

sbb bg i citer mampu buat i rs nerves...

tkot gk la kalau ada rumet cm dia nih...

mmg scorer uolz....

for those yg ada rumet tu...jaga2 la ekk...hahahaha.,,,,



Ni poster citer THE ROOMMATE



yg kiri tu SARA yg kanan tu REBECCA



Scorer tak kalau buka pintu bilik rumet korg tgh dok cmni...



ni bf si SARA tu...boleh ler...



ni ex bf dia JASON...tak sampai 5minit pon dia blakon then babbye...

hensem sgt kot tak ckup bajet nak bayar...lalala (saja jer)



ini time siang baek jer muka rumet dia....




bila malam...haaa apa korg rs kalau tetiba rumet korg buat cmni kat korg..???


hahaha....

so i dh tgk citer ni...i xdela nak suggest tgk or tak...

ikot korg...but bg i okay jer...xtau la bg korg...

well tgk ler sendiri if korg nak tgk...

so itu jer dari i hari ni...

hope hari2 korg best...

so apapon if korg ada movie best share2 la ek...


bubbye~~~~

Assalamualaikum....




Sunday, May 1, 2011

P. M. S.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...


mesti pelikkan dgn entry ptg ni...

ntah ler..hari ni mood tersangat la xder...

pagi2 lagi da hilang mood...SEBAB apa???

~ Biarlah Rahsia ~

hehehe...


Dont noe y...but mmg lepas jer tau...

hati ni terus xleh dok diam...

mcm2 yg terbit...mula la berprasangka mcm2...

ntah la... cmne nak melalui semua ni...


Apa yg bleh diharapkan lg...

hmmm nothing kot...

xpela... dah nak abeh dah pon...

so xpyh la pk2...(ayat penyedap hati)


Haaaiiiihhhhhhhhhhhh....

sampai bila la nak tipu hati ni....

sampai mati kot...(dh dpt jawapan)...


Xper la dah 1 May dh...

ada 2 3 4 5 6 7 8

dan 9 May ----> BALIK UMAH...

YEAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Looking forward that day...ohh my~~~

well saja jer nak melepaskan prasaan jap...

sory buat korg baca plak...

yela msti ada yg tak selesa...

ingt best rupanya tak...

sorry blog aku ni mmg xbest...lalala~~~


k la nak tido kot...

nak maen volley kaki sakit...

so tido jela...

kaki tak sakit...hati pon xsakit...


bubbyeeee~~~

Assalamalaikum....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih