Monday, October 29, 2012

Jom Usha Blog dan FanPage Ni !!!

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua....

Pasti semua sihat belaka kan... Arini Iejam nak bawak anda semua melawati satu Blog serta Facebook Page... Jom jom... usha usha skit...


Blog : Ideal Eternity Sdn. Bhd.
Alhamdulillah... berkat usaha serta rezeki yang dilimpahkan... Syarikat Ideal Eternity berjaya ditubuhkan dan dalam usaha menghasilkan produk sulungnya... Harapnya rakan2 semua boleh la tlg Iejam dgn menjadi follower kpd blog ni dalam usaha membina branding company ni...

Ini linknya : http://idealeternity88.blogspot.com/


Facebook Page: Ideal Eternity
Bukan setakat di blog malah Iejam jugak gigih promote fanpage bg company ni... so segala info serta aktiviti company diupdate kat fanpage ni... segala usaha2 dalam menghasilkan produk sulung jugak ada... Jom la LIKE fan page Ideal Eternity...

LIKE page ini : https://www.facebook.com/ideal.eternity


Iejam sgt mengharapkan kawan2 semua dalam menyokong usaha Iejam dalam membina branding company Iedal Eternity ni... mudahan segala usaha ini membuahkan hasil... doakan Iejam akan berjaya yaa... Terima kasih kpd semua yg sudi membaca blog Iejam dan sudi follow dan LIKE fanpage Ideal Eternity...

Terima Kasih !!! Sayang semua ketat2 !!!

Monday, July 16, 2012

Sampai Jugak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Hoyeh... setelah lama menanti penuh sabar... dh receive dah benda2 yang Iejam order selama ni...

1. Big Bang Still Alive Special Edition (TOP Ver.)

Wahhhh yg ni mmg Iejam dh lama sgt tunggu... akhirnya... super duper excited la bila sampai with poster lagik... tersenyum lebar la... terus bukak n tgk semua benda... hihihi....


2. Big Bang Crown Lightstick Ver 3.

Yang nih lg excited laaa... mmg gedabak besar dan mmg cun gilerr... double excited la bila tutup lampu dan bukak lightstick jer... terus tak sabar nak g konsert Big Bang Alive Tour kat Stadium Merdeka KL ,27hb Oktober nnti...



3. My Diet Program: Alphalipid SDII

Hahaha... setelah kembali membesarkan badan kat umah... so tiba masanya nak berdiet... dh xleh dh nak exercise lebih2 sbb dh larat... so perlukan bantuan... Alphalipid SDII... so hopefully berkesan sbb dh ramai cuba dan mmg berkesan... huhu... tunggu la ekk nnti Iejam tunjuk keberkesanannya... doakan Iejam yer...



Oh k la... nak tido dh la... nantok... esok keja... nite all...


CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Sunday, July 1, 2012

Hormones: Sora Aoi !!

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera...

Sememangnya sgt puas hati... Jalan cerita yang menarik, sweet, romantis githooo... membuatkan Iejam terus jatuh cinta dgn movie Thai... Selaen daripada pelakon2 nya yg cantik dan handsome belaka, tp storyboard dan lakonan yg mantap mmg membuatkan kita terus melekat di kerusi... huhu...

Iejam bukan nak merendahkan movie negara kita sendiri.. cuma movie kita terlalu memikirkan bisnes: means kalau buat filem boleh pecah panggung ke tak.. ramai yg dtg tonton ke tak dan bleh dpt kutipan modal ke tak... most of the movie lebih santai ja sbb katanya org ramai suka filem mcm tu...

Well bg Iejam, tak salah kalau buat cerita berat tp kna la pandai olah bg penonton senang terima.. cerita Thai sweet, romantis komedi... cerita hantu diorg pon seram dan ada gk buat comedy seram.. xdak la terlalu selamber mcm movie kita... huhu...

Tak kesah lah... Iejam bukan la pengkritik movie yg bertauliah... cuma sekadar pandangan seorg penonton dan peminat movies... well semalam Iejam tgk Thai movie: Hormones (2008)... citer dh lama tp seronok tgk... sweet ja... melekat punggung kat kerusi selama 2jam... hehe...


Oh yaa... kalau korg nak tahu... movie ni featuring Sora Aoi, pelakon cerita adult kat japan... huahua... so sapa2 kenal dan nak tgk Sora Aoi nih tgk la movie nih... hehe... pd mulanya mmg myk isu jugak bila diorg nak produce movie ni tp bknnya si Sora Aoi nih buat aksi 18+ dlm movie so... xdak benda la kan... huhu


CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Thursday, June 28, 2012

CT FM : Radio Online

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Pepagi rs nak melayan lagu-lagu Dato' Siti Nurhaliza... hehe... lagu dlm lappy tak dak byk sgt... so nak lebihkan seleksi lagu baek yg recording mahupon konsert... maka Iejam pilih untuk dgr CTFM... radio khas oleh SitiZoners...


Layan gk lagu-lagu yg diputarkan... mmg masyuk jer... hehehe.... CTFM ni dh tubuhkan tahun 2009... radio online yg tidak berfrekuensi... ada mcm2 la dlm website dia... huhu... utk merasai pengalamannya... Iejam kasik link...



CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Tuesday, June 26, 2012

It's War, My Friend...

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua...


Pernah tak korang semua terfikir bahawa satu hari nnti kawan korang yg paling rapat akan merampas kekasih hati korang? Kekasih korang pon sebenarnya telah pon jatuh hati dgn kawan korang tu? Dan pada waktu tu apa yg korang bakal lakukan? Lepaskan kekasih korang? Bunuh kedua2nya? atau korang yg bunuh diri?


Haa... hidup ni berbagai pilihan dan bermacam cara utk seseorg membuat keputusan... yg penting ini bukan lah citer sal Iejam... Tp sal satu video clip lagu korea yg Iejam layan baru-baru ni... It's from Korean Band Boy called MBLAQ ( Music Boys Live in Absolute Quality)...


Iejam dh dgr lagu-lagu dari album baru diorg, dan satu video clip salah satu lagu baru diorg tu. Lagu yg berjudul "It's War" yang sedap didengari dan lirik yang mencengkam jiwa. MV yg menarik... huhu... cuma kdg2 rs kurang jelas skit dgn storyline dia... myk wild guess ja bila tgk MV dia... tp layan jela... blom tgk? Jom usha kat bawah...




Bagi Iejam, MBLAQ utk album baru ni nmpknya menumpukan kpd lakonan dlm MV, more conveying the emotion part dan koreografi tarian yg lebih santai tetapi tetap mempamerkan identiti MBLAQ. Apapon Iejam layan lagu ni... sedap...


CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Wednesday, May 2, 2012

Melodi : Tell Me Goodbye

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua....

Sudah lama ekk tak berkongsi lagu lagu yang untuk dijadikan halwa telinga kan... huhuhu as usual lagu pilihan Iejam pastinya lagu Korea... hahaha so Iejam nak cadangkan satu lagu utk rakan2 semua untuk dgr... huhuhu

Kumpulan yang melancarkan album baru bertajuk ALIVE, Big Bang comeback dgn lagu2 yang sgt best... huhuhu.... Big Bang yang kembali aktif dgn aktiviti kumpulan setelah peristiwa yang begitu mencengkam hati Big Bang dan juga seluruh peminat Big Bang... (Iejam xnak story apa benda korang carik sendiri la ekk)....

Iejam pilih lagu Big Bang yang lama... huhu sbb Iejam rs pasti ramai yang tgh dengar lagu baru Big Bang kan sekarang... hehehe... Lagu pilihan dari kumpulan Big Bang adalah Tell Me Goodbye... Tell Me Goodbye merupakan lagu Big Bang dalam bahasa Jepun yang dilancarekan pada 09 Jun 2010. Lagu ni jugak merupakan salah satu lagu tema dalam Drama Iris.... harap terhibur...




CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Tuesday, May 1, 2012

Minda : Labour Day, Everyone !!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua....

Wah wah wah.... cuti lah hari ini.. pastinya kwn2 semua ada yang mahu berehat dirumah... ada yang kluar berjalan2 bersama keluarga mahupon dgn kwn2... huhuhu Iejam cuma melepak kat umah je kot... hahaha.... oh ya bersempena hari pekerja nih... Iejam cuma nak bercerita skit, berkongsi apa yg bermain di benak ini... hahaha...

Well... bukan apa... Iejam tgk terlalu byk story cerita sal Bersih 3.0 nih haa... kat tv kat fb kat blog pon ada... huahua dan Iejam tak nak komen apa2... tu hak masing2 la kan nak tulis ka nak join ka... masing2 pk lah baik buruk nya... keh keh keh....

Cuma Iejam terpikir... perhimpunan tu utk bersihkan kerajaan kan... huhu well how about dgn benda laen... Iejam rs sekarang nih myk isu daa... kan sal gaji minimum tu kan... well blom apa2 lg dh dgr yang peniaga2 semua pon nak naekkan harga barang... apa kes...





Bagi Iejam la.. kalau gaji naek byk mana pon kalau harga barang tetap naek rsnya xdak guna gk kan naek gaji... huhuhu... tp tula kita rakyat Malaysia tak pernah nak bising2 sal harga naek nih... dgr mengeluh tp tetap jugak beli... terpaksa beli... knapa mcm tu... bukan kita ada hak ker sebagai pengguna knapa perlu terpaksa??

Well bukan ada... kita pengguna.. diorg peniaga... we are thier money, their target market... kalau diorg letak harga tinggi dan kita tak beli then demand akan kurang baru la harga turun... peniaga akan berani letak harga tinggi sbb kita tetap akan beli even harga mahal... btol tak???






Seryesly, Iejam rs mcm nak join jer kalau ada org wat perhimpunan aman PENGGUNA... sbb Iejam nak tuntut hak Iejam sebagai pengguna... nak turun kan harga barang2 keperluan dan makanan... nak kerajaan terus berikan subsidi minyak dan tetapkan harga maximum bagi barang keperluan dan pemantauan sentiasa dilakukan oleh pihak KPDNKK... 

Pihak KPDNKK perlu memikirkan cara utk memastikan pengguna tak terpedaya dgn peniaga2, dan peniaga2 tidak sewenangnya menaikkan harga barangan... pihak KPDNKK perlu lebih dekat dgn pengguna kerana sekarang rata2 pengguna bila melihat harga barang dinaikkan sewenangnya mereka tidak tahu di mana mahu diutarakan masalah itu... tiada medium yang dekat dgn pengguna...








Juga kita semua sebagai rakyat Malaysia... sebagai pengguna perlu lah mengetahui hak kita... kalau kita sama2... memainkan peranan kita sebagai pengguna dan tidak terpedaya dgn muslihat peniaga... kita perlu memboikot dan tidak membeli barangan yang harganya dinaikkan sesuka hati... bila tiada yang membeli baru la peniaga ini sedar dan akan menurunkan semula harganya... jgn lupa utk melaporkan pd pihak KPDNKK bagi mendenda peniaga yang sesuka hati menaikkan harga....


Sebarang komen tentang artikle ini boleh lah dikomenkan di ruangan komen di bawah... Sekian...~~


CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Monday, April 30, 2012

Dramaniac : The Moon That Embraces The Sun

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua....


Tentu ada yang tertanya-tanya Drama Korea apa ekk yg boleh dilayan yaa skarang nih kan... memandangkan esok cuti... Hari Pekerja 1 May kan... huahua... so Iejam nak cadangkan satu drama yang Iejam dah tgk baru baru nih... 


Drama Pilihan : The Moon That Embraces The Sun

Drama nama yang bertemakan Period & Romance nih mmg bersesuaian dgn citarasa penonton yang gemarkan kisah cinta yang dramatik... plot citer yang menarik serta kekuatan skrip dan olahan citer yang menarik membuatkan kita semua pasti terbuai dgn perasaan sepanjang menonton drama ini...

Selain dari itu, lakonan yang mantap juga menjadikan drama ini begitu dekat dgn sesiapa yang menonton. Teraju utama cerita ini disandang oleh Kim Soo Hyun yang popular dalam drama remaja Dream High dan Han Ga-In selaku tunjang utama wanita dalam drama hebat ini.

Drama "The Moon That Embraces The Sun" menceritakan kisah cinta antara Raja Lee Hwon (Kim Soo-Hyun) dan bomoh perempuan bernama Wol (Han Ga-In). Wol dilahirkan sebagai Heo Yeon Woo, anak perempuan keluarga bangsawan yang memenangi cinta putera mahkota, Lee Hwon.

Musuhnya, cemburu kedudukan keluarganya di mahkamah lalu merancang tipu muslihat terhadap beliau dan berebut tempat yang sebenar sebagai puteri mahkota dan Wol hampir kehilangan nyawanya. Bertahun kemudian, Lee Hwon yg disakitkan hati telah bertemu semula Wol yg kini seorang bomoh wanita yang tidak mempunyai ingatan masa lalu itu.

Itu dia sedikit sebanyak sinopsis drama ini... andai mahu tahu kesudahannya boleh lah menonton drama ini di waktu cuti rakan rakan semua... hehe... oh yaaa Iejam tinggalkan jugak link utk rakan2 yang suka mendownload drama korea di http://doramax264.com/romance/the-moon-that-embraces-the-sun/


Drama "The Moon That Embraces The Sun" mendapat sambutan hangat di Korea.


Aktor Kim Soo Hyun membawa watak sebagai King Lee Hwon.


Lakonan mantap Han Ga In sebagai Wol / Heon Woo.


Pencinta setia, Prince Yang Myung dilakonkan oleh Jung Il Woo.


Pelakon kanak2 dan remaja yang begitu mantap menghayati watak masing masing.


Jangan Lupa untuk turut sama menonton drama korea ini... pasti kan kawan semua tak terlepas dari menonton drama ini... huhuhu.... apapon Iejam nak ucapkan selamat bekerja utk hari ini dan selamat bercuti buat esok harinya... hehehe~~~


CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Sunday, April 29, 2012

Symbiosis : Aktiviti di kala sepi

Assalamualaikum dan selamat petang semua...

Wah gila lah lamanya Iejam tak update blog nih... huhu Eijam sibuk skit kebelakangan ni... ada masa cuma diperuntukan untuk rehat2 jaa... hari dh alang2 tak tahu nak wat apa so Iejam rs nak update blog ni haaa....

Perghh oleh sebab lama tak bukak rupanya blogger.com nih dah ubah features rupanya... haha nmpk sgt la Iejam dh berkurun tak bukak kan... tetiba ja tgk dah laen bebenor dahh... kui kui....

Okay la... mesti ada yg stil usha blog Iejam ni kan... tp tgk xdak update pon... nk citer lah skit Iejam bizi buat apa... Iejam sbenarnya join program Symbiosis... program nih utk carik entrepreneur... komersialkan technology a.k.a research yg bertimbun2 kat universiti tempatan kita... alhamdulillah Iejam terpilih sekaligus layak utk bukak company mengkomersialkan research dari USM... 

Well... research apa yg Iejam akan komersialkan tu nnti Iejam updated balik la ekk... haaa lupa lak nak gtaw sapa yg anjur program nih... program ni dianjurkan oleh NCIA (Korridor Utara), MTDC (femes dlm rancangan tv3 pkul 7.3-ptg hari jumaat) dan jugak USM... hahaha....

NCIA - MTDC - USM Symbiosis Program


Majlis Pelancaran Syarikat Program Symbiosis (03 March 2012)


Turut dimeriahkan oleh Y.B Tan Sri Nor Mohamed, Menteri di Jabatan Perdana Menteri.


Wajah-wajah ceria pengarah syarikat di majlis pelancaran syarikat masing-masing.


Iejam kongsikan beberapa sisipan memori terindah Iejam bersama rakan2 yang laen... huhu mudahan segalanya dipermudahkan bagi Iejam dan rakan2... perjalanan kami masih jauh dan pelbagai lagi dugaan dan cabaran yang menanti kami kelak... doakan kejayaan kami dalam memartabatkan ekonomi negara khasnya melayu....


CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Friday, January 20, 2012

Kamu dan aku, ohh IU

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua....


Wahhh... serius gila lama tak mengupdate blog nih... masyaAllah dh penuh nih haaa segala anak2 tikus, kokka... huhu ehh kat sudut kiri ada anak kucing plak... hehehe... rindu plak kat kwn2 blogger semua... harap semuanya sehat blaka yer...


Oh ya... sebab dh lama tak bercerita sal korea tuh yg terbukak hati nak curik masa nak update blog tuh... huhu... oh yaaa... mula2 nak setori dlu la sbb bru ja habes tgk runningman episod 77... ada IU !!!! my feveret young singer yg mmg talented... hua hua hua...


Dalam runningman yg Iejam tgk... IU buat morning wake up call kat semua runningman... waaaa mmg jeles giler aaahhh dh la dia cute... hehe... bila dgr balik lagu IU - You and I terus teringat MV dia yg mmg best... huhuhu~~~




















Lagu yg sedap mempunyai muzik yg disusun begitu indah ditambah dgn lunak merdu suara IU mmg membuatkan Iejam terbuai melayang ke awanan biru... hik hik... over daa ayat... huhu apapon korg2 pon boleh usha kat Utube tau... hehee....


Haaa pastinya kwn2 pon dh byk tgk tajuk entri ptg nih... menceritakan khabar sedih tntg peninggalan Arwah Izwan Pilus, sama2 la berdoa dan sedekahkan Al-fatihah, mudahan rohnya sentiasa dicucuri rahmat... Al-fatihah....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih