Saturday, March 9, 2013

Blogger-droid apps

Assalamualaikum semua..

Makin mudah utk Iejam update..dh mula pakai apps ni haa..ok gk la..seronok ja...hehehe

So mana2 yg rs nk mudah update blog bla bla masa ley try la apps nih..huhu..so far Iejam rs ok..huhu...

Kalau korang dh try meh share dgn Iejam..mana tau ada apps yg lg ok utk update blog ley kongsi jugak..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, March 8, 2013

TOP 10 American Idol Season 12

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Asyik sekali tgk American Idol dari minggu ke minggu sampai lupa nak update blog... hehe bleh tahan jugak la season ni... ada dh feveret Iejam haaa so far... hik hik... korang tgk tak American idol..???

Meh Iejam share2 skit... hehe... so far diorg bru ja habes Top20... diorg bersaing merebut Top10... dgn format bru season ni... 10 lelaki merebut 5 tempat dan 10 pompuan merebut baki 5 tempat utk ke Top10... haaa.... 

Result utk Top 10 dah keluar... huhuhu.... So... ni diaaa TOP 10 American Idol Season 12....

Berdiri Kiri : Lazaro Arbos, Amber Holcomb, Paul Jolley, Curtis Finch Jr., Janelle Arthur
Duduk Kiri : Candice Glover, Angie Miller, Burnell Taylor, Devin Velez, Kree Harrison

Haaa... and my feverets... Angie Miller... Curtis Finch Jr.... Devin Velez... Kree Harrison.... oh my byk kan feveret Iejam... hahahaha... so sapa plak feveret korang...????


Thursday, February 7, 2013

Segmen Go Green Campaign

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Bagi menggalakkan gaya hidup hijau (go green), jadi Iejam buat Go Green Campaign untuk semua blogger blogger join... huhu... Pakat sama sama amalkan gaya hidup hijau dan jom tolong Iejam sebarkan kempen gaya hidup hijau ni pada semua rakan rakan blogger kita... lgpon ni 1st time Iejam buat... saya budak baru belajar.. huhu~~


Apa yg Iejam nak capai dgn kempen ni adalah Iejam nak sebarkan semangat Go Green kpd semua blogger yg ada... so bleh la kita pakat2 menjaga alam sekitar kita yg kini berdepan dgn ancaman pencemaran serta sifat lalai kita sehari hari selain membantu rakan2 blogger yg laen utk saling kenal mengenal antara satu sama lain dan menambah bilangan follower masing2... menarik tak..?

Caranya mudah jer... camni tau:

1. Buat entri "Go Green Campaign" : korg bleh kongsi apa yg korang dh buat or akan buat utk sama2 menjaga alam sekitar...  ceritakan aktiviti go green yg pernah korang join ker... it's up to you okay ~~

2. Jgn lupa sertakan Banner Campaign Iejam dlm entri korang tu... (cantik tak banner tu? hehe...)

3. Sertakan link blog post korang kat komen Iejam. So Iejam letak korg dlm senarai blog list Iejam, harapnya bleh letak semua la...if tak bleh Iejam buat list tu kat bwh komen ni dan diupdate utk korg (I'll decide which one better okay, any suggestion gtau Iejam okay...)

4. Rerajin la BW and follow rakan2 blogger yg join kempen Iejam (suka dgn blog Iejam? follow Iejam sgt lah dialu-alukan... hehe~)

5. Iejam buat kempen nih sepanjang bulan Februari 2013... so till 28 Februari 2013 lah~~

6. Iejam buat go green ribbon, so korg bleh la letak kat blog korang mcm Iejam letak kat blog Iejam, tanda korg bersemangat go green...huhu~~
Itu jer... Iejam xnak susah2kan korang semua... yg penting korang sama2 tlg Iejam sebarkan kempen ni supaya lebih ramai yg akan menjaga alam sekitar demi kelestarian generasi masa depan... insyaAllah ~~



CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

BR1M 2.0 : Horeyyy~~

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Haaa nak dijadikan cerita td, b4 g amek adek kat sekolah... abg posmen sampai haaa... bg surat... usha punya usha.... Terus lebar jer senyum Iejam lebih dari telinga nih haaa... apa kes...? hahaha~~~

Apa lagik korang... kat surat tu haaa tertulisnya... URUSAN SERI PADUKA BAGINDA... yg tu cm okay lg... pehtu yg kat bwh tu... BR1M 2.0... haaaa yg tu yg buat Iejam senyum lebar tu... hik hik~~


Alhamdulillah... permohonan Iejam telah diluluskan... so dpt la Iejam merasa buat pertama kalinya BR1M 2.0 untuk bujang cm Iejam nih... huhu... rezeki dari Allah SWT jgn ditolak... huhu....

Apapon terima kasih PM dan kerajaan kerana sudi berkongsikan pendapatan negara dgn rakyat jelata... Kamsahamnida...~~~ SO... korang cmna...? dah dpt ker...?


CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Wednesday, February 6, 2013

Ramalan Shio 2013 (Part 2)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Tahun 2013 merupakan tahun ular. Orang yang bershio kerbau mempunyai banyak kesempatan bagus, seperti kesempatan naik jabatan bagi orang bekerja. Saat sudah memiliki kekasih juga sudah boleh ke jinjang pernikahan. Bagaimana dengan anda?

Bila ingin mengetahui kejayaan anda di tahun 2013, jom semak peruntungan shio tahun depan bahagian kedua dari Tjong Kwan Seng atau lebih dikenal dengan nama Suhu Yo.

7. Babi
Babi bermusuhan dengan ular sehingga gerak-geriknya sentiasa diawasi ular. Babi banyak kegagalan dalam percintaan, kewangan juga sangat boros. Pekerjaan atau usaha juga banyak cubaan membuat babi di tahun 2013 terlalu stress.

Dalam perhitungan Fengshui, babi di tahun ular ialah Ciong besar. Bagi yang lahir tahun 1959 dan 1947 akan sakit teruk bahkan berisiko kematian. Untuk yang lahir tahun 1971 dan 1983, akan ada pergolakan rumah tangga dan yang lahir tahun 1995 harus berhati-hati ketika bergaul. Babi harus cisua atau buang sial agar tidak terjadi masalah di tahun ular.

Sering-sering pasang lilin untuk pencahayaan rezeki dan peruntungan anda. Permusuhan dengan orang lain harus dihindari, apalagi dengan saudara dan teman dekat. Berupaya melakukan pendekatan dengan orang-orang yang memusuhi anda. Kata-kata kasar jangan disebut. Kalau tidak tahan hindarkan saja kerana diam adalah emas.

8. Tikus
Tikus terlalu sibuk sehingga melupakan kesihatan. Tikus harus banyak istirehat sepanjang tahun agar kadar kesihatan tidak menurun. Kurangnya tidur akan membuat tikus stress, terutama kerana besarnya keinginan membuat tikus banyak berhutang.

Tikus harus mengambil sikap untuk menurunkan keinginan yang berlebihan. Tidur lebih awal dan tidak mengurus berbagai urusan kecil. Tikus akan beruntung kalau berhemat dan semangat. Kejadian yang akan menimpa tahun ular adalah masalah keluarga, harus saling percaya satu sama lain agar tidak saling curiga.

9. Kerbau
Kerbau diberi keutamaan oleh ular sehingga banyak kesempatan bagus yang akan diperolehi, seperti kesempatan naik jabatan bagi orang bekerja. Saat sudah memiliki kekasih juga sudah boleh masuk ke jinjang pernikahan. Kerbau sering menunda-nunda pekerjaan dan bermalas-malasan karena kesempatan untuk maju di tahun 2013. Semua masalah akan selesai dengan baik.

Kesihatan kerbau masih diselimuti dengan stress dan kelelahan. Jalan untuk mengatasi stress adalah dengan menjauhi orang-orang yang bermasalah serta tentunya dekat dengan yang baik. Bersukan sangat baik untuk menaikkan daya tahan tubuh agar tidak kelelahan.

10. Singa
Singa sangat ditakuti oleh ular sehingga singa pada tahun ini ialah ciong. Banyak stres karena masalah kewangan. Pengeluaran besar dari pihak keluarga yang membutuhkan singa untuk membantu yang tidak mampu ditolak oleh anda. Mengatur kewangan 'seketat mungkin' sudah boleh dilakukan bagi mengelakkan dari menghadapi stress.

Hindari ajakan kerjasama dan tergiur akan barang milik teman agar tidak membuat anda membeli barang yang tidak berguna. Kesihatan menurun membuat anda mudah terkena selesema, batuk, dan gatal kerongkong. Banyak makan buah akan meningkatkan imunisasi dalam tubuh sehingga tidak mudah terkena penyakit. Rasanya singa sulit menerima keadaan yang sering membuatnya kecewa. Hemat tahun 2013 boleh membuatkan anda melewati tahun ular.

11. Naga
Naga setelah berkuasa pada tahun 2012, sekarang turun takhta. Stres karena kebanyakan masalah pada tahun 2012 sehinggakan di tahun depan anda harus giat bekerja untuk diri sendiri agar bisa lebih mapan. Naga banyak pengeluaran yang harus dibendung kerana kebutuhan peribadi harus difikirkan dua kali agar kewangan meningkat.

Bangun tidur harus lebih awal agar rezeki tidak dipatuk ayam. Banyak musibah datang, untuk itu hindari perjalanan yang jauh dengan kendaraan berroda dua atau empat. Apa yang ada sekarang harus disyukuri dan dipupuk agar ia dapat membuat anda lebih maju kedepannya. Fikirkan untuk menikah jika sudah ada pasangan yang cocok.

12. Kelinci/Arnab
Kelinci/Arnab yang tegar pada tahun ular ini mendapatkan rezeki. Banyak tawaran kerjasama. Pekerjaan yang ditawarkan pun membawa penghasilan yang besar. Kelinci/Arnab tidak boleh sombong jika tidak mahu dijauhi temannya.

Kelinci/Arnab tidak boleh minum minuman bersoda ataupun terlalu manis yang mengakibatkan mudahnya naik berat badan anda. Kelinci/Arnab di tahun 2013 sangat mempesonakan sehingga banyak yang mengagumi. Kalau ada kesempatan untuk merantau jauh, lakukan saja.

Kesihatan kelinci yang kurang baik ialah di bahagian perut dan tekanan darah rendah. Murah senyum agar rezeki berlimpah serta disarankan memakai banyak warna putih, kuning, merah, dan oren.


Sekian saja ramalan shio bahagian 2... bagi yang blom membaca bahagian satu boleh klik SINI.

p/s: Ramalan ini berdasarkan kepercayaan kaum cina, bagi beragama lain disarankan berpegang teguh pada kepercayaan dan agama masing masing...

Ramalan Shio 2013 (Part 1)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Chinese New Year bakal menjelang tiba. Pasti ramai kaum Cina sudah mula menilik nasib shio masing masing. Shio adalah zodiak Tionghoa untuk melihat peruntungan nasib setiap tahun. Tahun 2013 ialah tahun ular. Orang yang lahir pada tahun ular akan mengalami masalah kewangan di 2013 dan sering sakit kepala sepanjang tahun. Untuk tahu lebih lanjut kejayaan anda di tahun mendatang, jom semak ramalan shio 2013 bagian pertama dari Tjong Kwan Seng atau lebih dikenal dengan nama Suhu Yo.

1. Ular
Orang yang lahir pada tahun ular akan terlalu sibuk sehingga sukar mencari wang. Kemasukan wang berkurang dengan adanya pengeluaran yang semakin besar membuat ular di tahun ini kekurangan wang. Kurangnya wang membuat ular lebih beremosi dan sering sakit kepala sepanjang tahun. Dikhianati pada tahun 2013 membuat ular kecewa dengan teman-teman terdekat. Belum lagi tuduhan datang bertubi-tubi. Kecelakaan kecil sering terjadi kerana kelalaian dan kurangnya berhati-hati. Cubalah lebih berhemat dan berhati-hati dalam berbicara untuk membuat peruntungan lebih baik. Anda juga perlu mengurangkan memakan makanan asam pedas.

2. Kuda
Orang yang lahir pada tahun kuda adalah pekerja keras, rajin, tapi di tahun ular anda jadi pemalas. Kuda kurang ghairah pada tahun ini. Banyak kesempatan yang datang tapi ia berlalu pergi. Kuda harus menghindari minuman yang manis agar tidak berisiko menghidapi diabetes militus. Kuda jangan suka berdebat terutamanya pada yang berusaha atau bekerja kerana itu akan membuat anda kurang disukai. Kuda sering kelelahan pada tahun ini kerana tidurnya terlalu lewat malam.

Kuda tahun ini jika ingin merantau jauh hendaknya ditunda terlebih dulu. Banyak rompakan dan pencurian mendominasi anda di tahun ular. Jangan suka mempamerkan barang-barang yang berharga, rajin-rajinlah beribadah agar terhindar dari malapetaka atau ancaman jiwa. Kuda yang baik perlu mendengarkan kata-kata orang tua, berfikirlah supaya cepat lulus bagi yang masih belajar. Jika bekerja, rajin-rajinlah dan utamakan disiplin waktu. Semoga kuda tahun ini selamat.

3. Kambing
Kesehatan kambing kurang baik pada tahun ular, terutamanya mereka yang lahir pada tahun 1955 dan 1943. Diabetes militus mengakibatkan stroke akan mewarnai kehidupan anda di tahun 2013. Kewangan kambing menurun dan banyak pertengkaran dengan keluarga membuat stress yang berpanjangan. Pada 2013, anda harus sabar dan banyak beramal sehingga membuat anda terlepas dari penderitaan berlanjutan. Kadang kadang kambing akan mengabaikan nasihat doktor sehingga akan menyesal di kemudian hari.

Jangan meninggalkan rumah sebelum memeriksa dapur dan mematikan aliran elektrik kerana harus berwaspada dengan risiko kebakaran di tahun ular. Kesabaran kambing sangat diuji yang akan membuat anda lebih emosional. Kambing perlu waspada dengan teman dekat atau saudara yang hendak meminjam wang karena tahun depan kambing akan kehilangan banyak wang.

4. Monyet
Tahun 2013 bagi warga monyet adalah tahun Ciong. Banyak sekali masalah yang bakal menimpa, seperti kehilangan pekerjaan, usaha gagal, serta beragam keributan yang terjadi dalam hubungan asmara. Monyet dengan ular memang kurang harmonis sehingga pada tahun ular anda sangat tertekan.

Kalau ingin membeli sesuatu yang memberatkan kewangan, lebih baik difikirkan dua atau tiga kali. Bila tidak terdesak dan bisa ditunda maka tundalah terlebih dahulu sehingga ke tahun hadapan. Monyet harus berusaha tegar, diam, dan senyum pada tahun ular. Jika ingin menang, jangan melawan dengan jalur hukum. Usaha perdamaian membuat monyet lebih aman.

Monyet yang cerdas tidak bisa bebas beraktiviti pada tahun ini, alangkah baiknya berkecimpung di dunia sosial dan memperbaiki hal-hal kecil di rumah anda supaya lebih bermanfaat. Monyet perlu memperhatikan kesihatan saraf. Istirehat dan tidur lebih awal membuatkan badan sihat dan tidak lupa berbuat amal dengan orang sekeliling untuk membantu memperbaiki peruntungan monyet di 2013.

5. Ayam
Ular takut dengan ayam sehingga tahun 2013 ayam sangat beruntung. Banyak kwijin (dewa penolong) yang membantu sehingga ayam mempunyai kesempatan membuka usaha baru. Bila ayam bekerja, banyak yang akan dihasilkan. Begitu pula bagi yang belum mendapat jodoh. Tahun depan ayam memiliki peluang besar untuk menikah. Wow~~

Akan tetapi, ada satu yang harus diperhatikan di tahun ular, kesombongan ingin cepat kaya sehingga ayam terjatuh jika melakukan usaha yang berspekulasi tinggi, seperti judi, forex, atau saham. Ayam akan bersinar terang dan boleh berjaya sepanjang tahun 2013. Banyaklah beribadah, membantu wang kematian untuk orang miskin atau orang sakit. Ayam juga harus memperhatikan anak-anaknya agar tidak ada yang celaka.

6. Anjing
Anjing sering ditimpa sakit pada tahun 2012. Tahun depan anjing kerap mendapat masalah dengan pihak berwajib. Maka dari itu, anjing harus lebih berhati-hati ketika memandu, membeli barang jangan terlalu murah, dan jangan banyak mencampuri urusan orang lain supaya terhindar dari kejadian tidak di ingini. Anjing yang galak sekarang harus menjadi anjing pendiam dan sabar. Jangan memaksakan kehendak.

Wang yang dicari harus dipakai untuk membeli keperluan penting saja karena tahun 2013 kewangan anda akan membaik. Shio anjing tetap harus berhemat walaupun banyak rezeki datang. Namun di tahun ular, anjing sering mendapat musibah sehingga membuat hidup anjing naik-turun.

Banyak bergaul dan berbuat baik akan melewati masa-masa buruk anda. Hidup anjing di 2013 bergantung kepada bagaimana anda meletakkan diri anda. Jika ditaruh keranjang sampah akan menjadi sampah, kalau diletakkan di pasu bunga akan menjadi wangi. Kesalahan harus diakui, teman dekat yang baik didekati, teman yang merugikan harus dijauhi, maka hidup anda akan selamat di tahun ular.

Sekian saja ramalan shio part 1, tiada shio anda disini?? klik SINI untuk mengetahuinya... 

p/s: Ini cuma ramalan berdasarkan kepercayaan kamu cina, bagi kaum dan beragama lain, janganlah terlalu taksub dgn ramalan shio ini... berpegang teguh pada agama dan kepercayaan masing-masing... 

Tuesday, February 5, 2013

A.I kembali !!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Yeahhh... sedar tak sedar American Idol Season 12 kembali... tak sabar plak nak tgk talent2 season baru ni... harapnya lebih hangat dari season lepas lerr... expectation tinggi nih... hehe~~


Iejam suka tgk talent show nih... before this adore dgn talent dlm X-Factor USA season 2... dlm tu Iejam sgt suka Carly Rose Sonenclar... so can't wait nak sokong sapa plak dlm AI this time... hehe...

Juri pon bleh tahan even dah xdak Simon Cowell tp ok la ada Mariah Carey... diva kot dia... so mmg harap dpt la dgr komen2 yg membina dari diorg ni utk peserta kali nih... huhu...


So, apa pendapat korang tntg American Idol Season baru ni...? jom komen2 dan bgtau Iejam... nak tau gk la korang dah ada favourite ke blom..? huhu....

Monday, February 4, 2013

OMG: Omegle

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Arini xdak benda nak tulis... tp nak ajak korang suma tgk video nih... jom jom !!!!




Huhu... dah xdak kerja... ngeh ngeh ngeh.... so apa respon korang..? kongsi dgn Iejam....

Tuesday, January 22, 2013

Bilik Tidur Idaman

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Eh eh... hi korang... korang mesti ada impian kan... pasti korang pon impikan sebuah bilik tidur yg best... Iejam pon slalu berangan nak bilik tidur yg cantik, kemas tp still blom tercapainya haa... ekonomi blom kukuh...

Kan best kalau ada bantuan bilik tidur 1 malaysia... hehehe.... *mengarut... well Iejam suka bilik tidur yg nampak luas... even bilik xdak la luas pon still kalau pandai maen warna pasti nmpk luas... 



Haaa... suka tgk kaler purple... ada hitam skit... lighting2 plak... wah.... berangan btol la Iejam ni.... mmg bahagia kalau dpt bilik mcm nih... asyik dok dlm bilik jela keja nya... hauhauhua


Yang ni plak Iejam suka sgt dgn syiling dia... oh my... meriah la.... lampu tu kan... ? hahaha yg penting meletup la bilik dia... putih2 ni ha... skali kotor habes la.... yg bwh ni plak simple.. Iejam suka sgt sgt !!!


Okay now kita tgk tgk la plak bilik bilik untuk mereka yg suka kaler pink... hijau dan utk budak budak pon ada... huhu meriah githooo....




Haaa... bila dh tgk gambar gambar ni apa jer korang rs? jeles tak tgk ? cantik kan... tak sabar Iejam nak punya bilik yg cantik cantik mcm ni... huhuhu.... korang cam mana plak..? jom kongsi kongsi pendapat korang sal bilik tidur dgn Iejam...



CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Monday, January 21, 2013

Benci tau... Benci benci benci..!!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Eeeeiiiiiieeeee.... geram tau... benci benci benci... kan org dah ckp xnak tu xnak la... xpaham paham betullah...!!! nak kna penyepak ker baru nak paham...?

Haaa... apa plak ni sampai nak sepak sepak org ni... apa yg benci2 nih... oh well... mungkin tak semua ada masalah ni... dan tak semua yg penah rs semua ni... mungkin ada yg penah benci2... ada jugak yg penah dibenci benci ni...


Masalah cinta cintun la nih... kes nak break up la... putus tunang la kerr or nak divorce la (mintak simpang la norh)... yela benci benci la githuu... mula2 sayang... pehtu benci... oh my~~



Haaa... dah layan dh kan lagu tu kan... ni kalau dh sampai tahap " i dh xleh terima u lg " or " i dah ada pengganti "... cewahhh.... so bleh la tujukan lagu ni buat bekas pasangan masing2... huahuahua... kalau xmoh yg taylor swift... bleh layan yg kat bwh ni plak...


Huahua... penah tak korang alami kes kes camni..? ada scene2 pujuk memujuk tak..? penah tak korang bg lagu ni kat diorg...? jom kongsi kongsi lerr dgn Iejam kat komen bwh ni...



CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Sunday, January 20, 2013

Taksubnya aku.... haihh~~

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Oooouuuuooooo.... nyanyi2 plak Iejam nie... haaaa bukannya apa... ada lagu best ni haaa... meh jom meh... pakat2 dgr... best ke tak... bg Iejam best lerr... apa plak pendapat korang? moh baca dan komen....

Kalai nie Iejam nak korang dgr lagu ni plak... tajuk dia Taking Over Me by Lawson... Lawson ni nama band tau... bukannya solo artis... hehe mula2 Iejam ingt solo gk rupanya band haaa.... jom dgr dlu...





Haaa... best kan... bg Iejam lagu dia mmg best dan smart la... lagu2 laen dlm album dia pon mmg menjadi rakan telinga Iejam... boleh kata best la lagu dia... huhu... so lepas korang dgr lagu ni apa komen korang...? meh bgtau sama Iejam apa pendapat korang tntg lagu ni... jom komen ~~



CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Thursday, January 17, 2013

Aku addicted... Korang pulak?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Adakah korang internet addicted? kalau xdak internet, agak2 korang rs bleh mati tak? huhu... over plak sampai mati kan... Iejam rs Iejam ni internet addict la... seryes rs xleh je kalau xdak tenet nih... yela nk bukak utube la, tgk citer la, update blog la... hehe

Apa perkara pertama yg korang buat bila start berintenet? Iejam suka check email dlu... so check email dah jd habit daa bukak tenet terus check email... walaupon xdak apa pon kan... hehe...

Then bru la Iejam akan bukak FB ker, twitter ker, google + ker dan mcm2 lagik la yg boleh dibukak... hehe...  yg paing best bila ada show2 korea yg sub nya dah siap.. mmg harus ditgk lorr... huahua... kemarin tgk romantic idol season 2 episode 2 daaa... 

Haaa... Iejam dah addicted daa... so sapa lagik? Jom usha apa yg Caspar Lee nak cakap sal internet... dia addicted ke tak...




So dah ramai da berjangkit nih... so sapa lagik? korang addicted ke tak? apa jer korang buat bila bertenet ni? kongsi2 la dgn Iejam... post komen kat bwh okay ~~



CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Wednesday, January 16, 2013

Aku Halimunan/Invisible

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Arini Iejam ada soklan buat korang semua... Andai kata, korang jadik halimunan or invisible buat 1 hari... apa yg korang nak buat? Cepat pikir cepat... hehe...

Orait bagi Iejam lah... kalau Iejam jadik invisible atau halimunan kan buat 1 hari... Iejam nak nak kacaw org sepuas puasnya... hehe... Iejam nk pekena kwn2 Iejam... Iejam nak tarik kerusi diorg bila diorg nak duduk... Iejam jentik telinga diorg... mesti syok tgk reaksi diorg kan tertanya2 apa yg jadik... hehe...

Cakap sal Halimunan ni... ada vlog kat youtube ni ada tnya pendapat org sal jadik halimunan... so jom kita dengar apa yg diorg nak ckp..?




Hahahaha... macam2 lah... yg paling kelakar yg nak pegi bulan... Iejam pon naek hairan gk apa la kaitan jadik halimunan dgn pegi bulan... hahaha... mungkin dia nak naek spaceship sembunyi2 kot... huahua~~

Haaa... ckup dgn org dan Iejam... so apa plak korang semua...?? Cepat2 komen... Iejam nak tau gk apa yg korang akan buat kalau korang invisible buat 1 hari..?? cepat komen kat bwh ni...



CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Saturday, January 12, 2013

The Impossible

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Mustahil..? Tp berlaku... Apa yg impossible ni...? Ini bukannya I'm possible ke apa ker tau... Korang ingt tak lagik bencana alam yang terburuk pernah berlaku tahun 2004 yang lalu..? Yang hampir memusnahkan ratusan ekar bumi Asia Tenggara serta beribu nyama terkorban? Masih ingatkah kita?

Bagi mereka yg terlibat dalam bencana tersebut pastinya masih segar dalam ingatan mereka akan detik2 cemas dan panik itu kan...? Yup... Bencana Alam yang diberi nama Tsunami yg melanda Asia Tenggara akibat daripada pergerakan kerak bumi di dasar lautan berdekatang dgn Banda Acheh, Indonesia...

Iejam bukan nak story sal Tsunami... tp sal movie yg diinspirasikan oleh kisah benar sebuah keluarga yg mengalami sendiri detik2 cemas, panik serta hampir menemui ajal mereka di saat2 Tsunami melanda... Jom Iejam nk ajak korang tgk trailer story ni...



Well Iejam sarankan korang semua tgk la cerita ni... Iejam mmg suka sgt dgn cerita ni... mmg menyayat hati, meruntun jiwa... sedih oo nanges.... huahuahua.... Iejam mmg kagum dgn mangsa2 yg terselamat dgn bencana alam ni sbb mmg strunggle gila kot nak hidup... korang ptot tgk citer ni bg yg blom tgk... 

Hotel bersebelahan pantai Khao Plak, Thailand.


Saat cemas Maria dan Lucas dihempas Tsunami


Babak sedih bg Iejam... huhu~~


Pasti korang pon nak tau kan sal family yg selamat dari bencana terbesar ni kan..? family ni berketurunan Spanish yg datang bercuti di Khoa Lak, Thailand sempena Krismas... Family lima beranak ni iaitu Quique (bapa), Maria (ibu), Lucas (10tahun), Tomas (8tahun), dan Simon (5tahun) menghadapi sendiri detik cemas tu...


Jadi, bagi yg belom tgk lagi tu... jom la tgk... try la carik2 tgk laman sesawang yg boleh korang download or tgk online... kalau rajen pegi la beli DVD... huhu... Iejam mmg sarankan korang tgk cerita ni... huhu k la nak turun bawah jap... tgk tau jgn tak tgk... kalau dh tgk komen2 la scene mana yg korang suka ok...bye~~



CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Segmen Tambah Follower Awal Tahun 2013 oleh Emmymazli

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Haaa sekian lama Iejam tak join mana2 segmen so buat pertama kalinya dalam 2013 ni, Iejam tergerak hati nak join segmen yg dianjurkan oleh Emmymazli... Jom jom tgk banner yg Emmymazli buat... cantik serba pink okay mcm adek Iejam yg darjah dua tu suka gilerr dgn kaler pink dari beg sekolah sampai la ke pencil2 dlm pencil box dia... hehe



Blog Emmymazli ni bila sekali masuk mmg masyuk jer kaler pink dia... segalanya pink dan pujian Iejam berikan sbb kemas cantik lg comel blog Emmymazli ni... Tak caya?? klik la banner tu dan tgk sendiri... betul Iejam tak tipu... siap ada buai laju laju lg tau kat header dia... comel sgt !!

Komen Iejam buat blog Emmymazli (even tak pandai nak kritik2 nih) is cantik... cuma yang sidebar kiri kanan tu rs mcm byk mende jer... bg pendapat Iejam la... sbb tulisan jd halus sbb myk yg ditulisnya so Iejam tak baca pon (tak tau la reader yg laen kan)... yela ada dolly emmy dan mcm2...

Nasihat Iejam utk Emmymazli... kurangkan mana2 yg patot... letak mana yg penting jer... sbb blog loading time akan jd lama so mungkin ramai reader naek bosan nk tunggu...huhu... hope ada sesuatu yg Emmymazli buat utk selesai masalah yg dihadapi reader2 yg singgah di blog Emmymazli kelak...

If Emmymazli or reader laen nak komplain sal blog Iejam pon xper... nak wat entry komen sal blog Iejam pon okay... Iejam lg suka bleh la Iejam update blog ni skit... huhu yela demi kebaikan bersama...

Buat reader semua blog Emmymazli jugak ada entri sal kucing... hehe Iejam suka bangat sama kucing... yela kat umah pon ada kucing... well kucing kan comel... penyayang lg suka dimanjai... tu yg Iejam suka dgn kucing... 

Wah.. dah panjang lebar plak Iejam ni... orait... buat kawan Iejam semua... sudi2 la singgah blog Emmymazli ni yerr... jom reramai pakat join segmen dia bru la masyuk skit... huhu buat Emmymazli have a nice day dan teruskan berblog...


CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Friday, January 11, 2013

Yeppi Bedday Diva Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

pepagi lagi Iejam dah pasang lagu lagu Siti Nurhaliza... keh keh... yela hari ni kan ulangtahun kelahiran Dato' Siti Nurhaliza... apa lg mmg terus la layan lagu2 beliau... abeh la... adek2 Iejam mesti japg nak kutuk2 Iejam... diorg pantang dgr Iejam sebut jer sal Siti... almaklum la diorg suka Shila Amzah... bukan Iejam xminat Shila... minat jugak tp Siti tetap di hati... hahaha....


Bersempena dgn Ulangtahun kelahiran Siti Nurhaliza... apa kata jom la kita layan2 lagu hit beliau... bleh gk la kita karok ramai2 baru la meriah... apapon Solat Jumaat jgn lupa... keh keh keh...


Bukan Cinta Biasa



Adam dan Hawa OST - Muara Hati



Camar Yang Pulang - Bintang HMI




CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Thursday, January 10, 2013

Romantic & Idol


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Kebelakangan ni asyik romantis romantis gitu... Yela Iejam asyik sgt tgk rancangan tv Korea ni haa... The Romantic & Idol... Sekarang dah musim kedua dah... masyuk lah... dah la diorg buat show kat Jeju Island mmg cun gilerr lahhh...


Iejam tgk yg Season 1 dulu bleh tahan gk la... seronok tgk diorg si idol2 korea ni dating2... almaklum la diorg ni xleh dating sbb kontrak dgn company diorg kan... bila ada show mcm ni mmg sakan la... huhu...

Yang Iejam suka Season 1 dlu pasangan ZE:A Hyungshik dgn 4Minute Ji Hyun... mmg adore lah diorg... cute dan best laa... sgt fate diorg tu suwitt jer berdua... huhu.... now yg season dua ni Iejam blom lg nak suka sapa2... kna tunggu... yela bru Episode 1 kan...


Kalau korang2 semua nk tgk bleh la g ke laman sesawang ni : www.kshownow.net Diorg ada byk sub kan show2 korea... pilih jer mana2 yg korg nak tgk... huhu... k Iejam nk sambung tgk... nnti2 plak yer...



CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Sunday, January 6, 2013

Oh.. I'm delirious


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Delirious... deliriiooouuusssss.... never coming down... Haaa... apa kata korang layan sama lagu ni dgn Iejam... seryes masyuk gak la... Tunggu apa lg... jom jom !!!




Kalau korang semua nak tau... penyanyi lagu ni berasal dari Sweden... nama dia Danny Saucedo.. mungkin korang pon tak pernah dgr sal dia kan... well Danny ni one of the contestant dlm Swedish Idol... tp dia tak menang la... kena singkir time tinggal Top 6... tp okay la kan bleh wat album...

Iejam bleh layan lagu ni pon sbb adek Iejam... dia rajen sgt dok dgr2 lagu UK, Sweden bagai... so dia la recommend kan lagu ni kan Iejam... so Iejam pon layan je la kan... dah terpikat tu... alang2 bgtau gk la kat korang semua... bru la best pakat layan ramai2 kan... hehehe~~~

Well dah alang2 tu Iejam boh skali la lirik dia... bleh pakat2 karok sama kan... hehe sbb Iejam bila bukak ja lagu ni mmg sure nyanyi punya... apa lg jom ahhh karok ramai2... !!!!


Delirious Lyrics

I'm dreaming in stereo
Sleeping with the lights on
Switching to hyper-mode
Remight or land slow
Speaking in tremble low
Watching the horizon
Shifting from indigo
To silver and gold

Smiling to everyone
Bumping into strangers
Passing the morning crowd
Thinking out loud
How did I get here
When's it gonna happen
What's the scenario
Where do I go

Half the stories only have the drew
But I know its better than I ever knew
Before you

It's how you got me now
Delirious x3
I'm ten feet of the ground
Delirious x2
Never coming down

I'm starting to crack the code
Swimming in your colours
Checking my telephone
Every second or so
Playing D'angelo
Waking up the neighbours
Singing them love songs
Singing them wrong

It's something beautiful and something new
These transitions that I'm going through
With you

It's how you got me now
Delirious x3
I'm ten feet of the ground
Delirious x6

I saw too once, your atmosphere
I'm flying in a state of grace
Baby I'm halfway there
My state of mind
My point of view
My indecise of pointing to
You

Oh yeaah (how you got me now)
Delirious x3
I'm ten feet of the ground
Delirious x2

I'm dreaming in stereo
Sleeping with the lights on



CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

Saturday, January 5, 2013

Oh Girl U're Like Caffeine...


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Korang semua dah tgk video klip Yang Yoseop - Caffeine...? Haa... mana yang belum tu jom jom la sambei dgr lagu kita tgk video clip yg kat bawah ni... 




Haaa... amacam? nampak best ooo... suka sgt bila tgk video clip ni... sgt seiring lagu dia vokal dia dan video clip nya... production team dia sgt bagus bila baju match dgn set... apa yg berlaku dlm setiap scene match dgn lagu... suka lah Iejam... *over plak...

Part mahal tu yg bila Yoseop hit falsetto (high not) then kerusi yg dia duduk pon turut sama terbang ke atas... mmg excellent... match dgn high not tu... yela time lagu pon dh ala2 floating then kerusi pon turut sama terbang cm wahhh....

Even some scene ala2 vouge dgn set yg extra2 tp still match dgn lagu dan mood lagu so thumb up !! hehe... cuma bila ada part scene kiss tu ja... nmpk fake gituh... hahaha... well kalau ye pon fake jgn la nmpk sgt kan... but still the whole clip still best... huhu...

So jom enjoy dgr lagu ni... huhu~~


CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih