Saturday, January 12, 2013

The Impossible

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Mustahil..? Tp berlaku... Apa yg impossible ni...? Ini bukannya I'm possible ke apa ker tau... Korang ingt tak lagik bencana alam yang terburuk pernah berlaku tahun 2004 yang lalu..? Yang hampir memusnahkan ratusan ekar bumi Asia Tenggara serta beribu nyama terkorban? Masih ingatkah kita?

Bagi mereka yg terlibat dalam bencana tersebut pastinya masih segar dalam ingatan mereka akan detik2 cemas dan panik itu kan...? Yup... Bencana Alam yang diberi nama Tsunami yg melanda Asia Tenggara akibat daripada pergerakan kerak bumi di dasar lautan berdekatang dgn Banda Acheh, Indonesia...

Iejam bukan nak story sal Tsunami... tp sal movie yg diinspirasikan oleh kisah benar sebuah keluarga yg mengalami sendiri detik2 cemas, panik serta hampir menemui ajal mereka di saat2 Tsunami melanda... Jom Iejam nk ajak korang tgk trailer story ni...



Well Iejam sarankan korang semua tgk la cerita ni... Iejam mmg suka sgt dgn cerita ni... mmg menyayat hati, meruntun jiwa... sedih oo nanges.... huahuahua.... Iejam mmg kagum dgn mangsa2 yg terselamat dgn bencana alam ni sbb mmg strunggle gila kot nak hidup... korang ptot tgk citer ni bg yg blom tgk... 

Hotel bersebelahan pantai Khao Plak, Thailand.


Saat cemas Maria dan Lucas dihempas Tsunami


Babak sedih bg Iejam... huhu~~


Pasti korang pon nak tau kan sal family yg selamat dari bencana terbesar ni kan..? family ni berketurunan Spanish yg datang bercuti di Khoa Lak, Thailand sempena Krismas... Family lima beranak ni iaitu Quique (bapa), Maria (ibu), Lucas (10tahun), Tomas (8tahun), dan Simon (5tahun) menghadapi sendiri detik cemas tu...


Jadi, bagi yg belom tgk lagi tu... jom la tgk... try la carik2 tgk laman sesawang yg boleh korang download or tgk online... kalau rajen pegi la beli DVD... huhu... Iejam mmg sarankan korang tgk cerita ni... huhu k la nak turun bawah jap... tgk tau jgn tak tgk... kalau dh tgk komen2 la scene mana yg korang suka ok...bye~~



CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih