Saturday, December 10, 2011

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Ermmm lama tak online dan check blog sendiri... tak sempat lorr... apatah lagik nak jenguk2 blog kawan2 yang laen... huhuhu.... Iejam sibuk sikit la dalam bulan Disember nih... ada kursus sebulan nih kat Penang... nih pon sebab free kursus cuti sampai esok... huhuhu


Ermmm rindu sebenarnya nak update... huhuhu.... so far bila dpt line kat hotel nih so amek peluang la utnuk download Running Man... hahahaha xleh lepas beb variety korea yg best nih... dan yang paling penting... Iejam pikir nak rehat2 dan santai dgn tonton drama korea jer sampai abeh cuti 2 hari nih... hahahaha....


Letih la sikit sebenar minggu sebab kursus minggu nih more kpd team building... so mmg byk aktiviti... tp mmg enjoy gila ahhh... best sgt team Iejam.. mmg Iejam seronok bekerja dgn diorg semua... enjoy sgt sgt sgt.... huhuhuhu....


Thursday, December 1, 2011

Virus Sudah Merebak !!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Waahhhh lamanya tak mencoret apa2 kat blog... huhu so now rs nak bercerita dan berkongsi... huhu... well cm tajuk post nih... terasa cm pembawa virus sgt Iejam nih... ahaakkkzzz....


Bukannya apa... currently Iejam tgh menonton dua drama korea... first Cinderella's Stepsister... yang dilakonkan oleh Moon Geun Young... actress la comel lagik lawa tuh... huhu da lama download citer ni tp bru terasa nak tgk sebab tertengok kat TV2...










Yang bestnya kan... Selama ni Iejam dok tgk drama korea... tak penah plak mama or abah Iejam join sekaki... but recently bila Iejam start tgk citer tu mama dan abah Iejam join sekaki... malah lebih bersemangat dari Iejam... tak sabar2 nak tgk next episode... huhu.... terasa cm Iejam ni penyebar virus drama korea kejap kat umah... hahahaha....


Ermmm nextnya Iejam tgk drama My Girlfriend is Gumiho... waaa mmg enjoy giler la tgk citer nih... tp Iejam tak abeh la tgk citer nih... bru abeh episode 12 semasa Iejam buat entry nih... tgh wonder gk apa la yg akan berlaku... huhu....











Yang best citer nih sbb Gumiho... mmg laen la... Iejam suka sgt... yela Gumiho kan Tale dari Korea so cm waaa Iejam cm adore sgt... huhu plakon pon best... mmg suka lah... yg best kan... bila tgk citer nih konpem lapar... sbb tgk byk scene makan daging... nmpk sedap plak tu... sampai Iejam swoh mama masak daging la... hahaha....


Ermmm tak sabar plak nak tau apa kesudahan citer tuh... sbb kalau da masa nak tgk citer laen lagik... nak tgk Lie To Me, Poseidon, dan myk lagik drama yg Iejam dah download nih... dan tak sabar jugak tunggu drama cm Flower Boy Ramyun Shop, Vampire Prosecutor, Me Too Flower... waahhhh tak sabar.... huhuhu....



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Saturday, November 19, 2011

Pengejar Bayang Cinta

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Waaa.... Tajuk entri pengejar bayang cinta nih... bukan apa memalam nih Iejam melayan lagu... huhu sudah lama tak dengar lagu melayu... so tetiba jer malam nih merasa nak dengar lagu melayu plak... hehehe....


So dah berputar putar lagunya... tetiba sangkut jap kat satu buah lagu yang mmg bg Iejam cm feeling giler... huhuhu... pehtu layan sama video clip lagu nih... carik la kat Utube... huhu perghhhh terbaek la MV dia pon.... sesuai sgt dgn lirik dan feeling lagu nih... hahahaha....


Nak tau lagu apa??? yeahhh lagu nyanyian Shahir.... tajuk lagu Pendam... terbaek lah... mmg layan giler lagu nih... lirik dia mmg best... aku yang mengejar bayang cinta.... huhu tu yg tajuk entri jadik pengejar bayang cinta tuh... huhu so jom usha plak video clip dia... hehehe....







- CETUSAN MINDA UNTUL PERKONGSIAN BERSAMA -

Tuesday, November 15, 2011

Nak Kawen Jugak La !!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Selamat kembali menyelami dunia korea bersama Iejam... Huhuhu... Iejam baru jer abeh tgk Adam Couple dalam We Got Married... maybe ada yg ckp Iejam ni lmbat... but Iejam bru jer tergerak hati nak tgk... before ni terlalu obsess dgn Running Man... huhu


Well... bagi yg tak tahu We Got Married nih rancangan tv show kat korea yang menemukan idol star utk dikahwinkan secara olok2 dan hidup bersama... huhu so Iejam bru abeh tgk Adam Couple... iaitu Jo Kwon (2AM) dan Son Ga In (Brown Eyed Girls)










Pasangan petite nih mmg terbaek... Iejam mmg terhibur sgt sgt dgn telatah diorg dlm WGM nih... setiap episode mmg ada jela... suka dgn Jo Kwon... dia mmg menghiburkan... yela mungkin org akan lebih suka cop dia lembut sbb perwatakan dia cmtu kan... but bg Iejam okay ja...


So selama 3 hari bertapa depan lappy menghabiskan 58 episode Adam Couple sahaja... huhu mmg gigih la Iejam tgk WGM nih... huhu buat couple laen Iejam belom tgk lagi... mission seterusnya la tuh... hik hik hik ~~~










Bila usha episode terakhir... waaa sayu sgt... mengalir air mata nih bila episode Adam Couple nih dah tiba ke penghujungnya... sedih melihat perpisahan Jo Kwon dan Ga In nih.... yela dari saat first time diorg jumpa kat park sampai la abeh Iejam tgk semuanya... mmg motto family la diorg nih.... nak tahu motto family diorg apa??? “Troubles, hardships and happiness” hahaha.....


Mmg diorg bermula dgn kesukaran dan masalah... but yg best diorg endure bendu dgn baek skali... huhuhu... yang best lagik... diorg produce lagu yang mmg best related dgn hidup diorg sebagai married couple... nak dgr kna la carik... first lagu duet Jo Kwon & Ga In - We Fell In Love... mmg terbaek lagu nih... huhuhu









Lagu We Fell In Love nih dicipta lepas Jo Kwon beria sgt buat lagu utk Ga In... tp ditolak oleh producer... producer tu ckp pelik... hahahaha.... so ada song writer lain buatkan lagu... iaitu Jae noona (Brown Eyed Girls)... so tu yg jadiknya lagu duet tuh... huhuhu


Tapi lagu yg Jo Kwon buat tu tak sia sia... Jo Kwon work out.. jadikkan jugak lagu solo dia yg khas ditujukan buat Ga In... tajuk lagunya Day of Confession jugak dikenali sebagai Moving Song atas sebab lagu tu direka time diorg pindah dari rumah kontena ke rumah lebih elok sikit... huhu....










Apapon Iejam mmg suka dgn Adam Couple... terbaek sgt sgt.... suka sgt sgt.... huhuhu.... Yela Iejam tau Iejam ni peminat 2Am... tp Iejam suka Adam Couple sebab apa yg berlaku kat diorg sepanjang diorg jadik couple tu yg buat Iejam mmg suka diorg... huhu Go Adam Couple... even daa abeh but Iejam mengharapkan diorg akan date betul2... dan get married yang sebenar2 nya... huhu~~~



History Room !!!!


Segalanya kekal dalam ingatan kami peminat semua.... Love JoKwon&GaIn ~




- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Wednesday, November 9, 2011

Jom Usha Gadis Comel

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Orait... kembali lagi Iejam kali nih... So entry kali nih nak story morry sal So Nyeo Shi Dae (SNSD) atau lebih dikenali sebagai Girls Generation... Girls Group Korea yang menjadi kegilaan ramai jejaka... hahahaha....





Kumpulan yang dianggotai oleh 9 gadis jelita dibawah naungan S.M Entertainment ini sememangnya famous di rantau Asia ini seperti di South Korea sendiri, Japan, Thailand, Singapore, Philippines, Indonesia dan juga Malaysia sendiri. Kumpulan yang ditubuhkan pada tahun 2007 ini mempunyai lagu lagu yang best lagik rancak seperti Gee, Tell Me Your Wish, Oh!, dan banyak lagi... (tak tersenarai plak)









Diketuai oleh YoonA memegang tugas dalam memastikan kumpulan ini terus gah bersama ahli kumpulan yang laen seperti Yuri (my feveret..haha), Taeyeon, Jessica, Sunny, Tiffany, Hyoyeon, SooYoung dan SeoHyun (Maknae diorg yg cantik hahaha)....










Yeah... apa yang Iejam nak story adalah SNSD nih bru jer keluarkan album baru... The Boys... haaa lagu2 dalam album nih bleh tahan letus dan best nya... Seminggu dipasaran sebanyak 6 buah lagu telah pon tersenarai dalam carta TOP 50 Billboard Korea... haaaa yang lg bestnya... bukan takat tersenarai... malah salah satu lagu SNSD menjuarai carta tersebut.... nak tau lagu apa??? Jom klik klik lagu tersebut kat bawah nih dan layan lagu tersebut....





Yeahhh... daa enjoy sudah... so try la layan2 lagu lagu yang ada dalam album baru SNSD... huhuhu dan dgr katanya nnti SNSD akan buat konsert kat Singapore... huhuhu kawan Iejam daa siap da plan nak pegi sana... so korg yang mana yg minat dgn SNSD jgn terlepas peluang yaaa...



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Sunday, November 6, 2011

Saya Mmg Gila Korea

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Waaaa bru jer td belek2 shout box... ada org tag Iejam lorr kat entry dia... huhu memandangkan tgh free skrang... so boleh la Iejam nak buat entry nih... huhuhu... empunya yg tag Iejam tuh... Cik Farieyna... huhuhu....


Before Iejam menjawab soklan soklan yang diberikan oleh Cik Farieyna, Iejam nak sertakan dlu la rules yang telah direka oleh mereka2 yg terdahulu untuk segmen tag mengetag nih... so Iejam senaraikan sebulat2nya lah yer...


Rules....
1) must post this rules
2) post 11 things about themselves in their post
3) answer the question that those tagger set for you
4) have to choose 11 people to tagged them in their post
5) don't forget to go their page and tell them
6) no tag back!
7) no stuff in the tagging section that "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a Really trust with all honesty) have tagged 11 people

So Iejam start dgn 11 things about Iejam dlu lah...
- Iejam, my pet-name...
- 8 May 1988.. (still muda lg)
- Anak KEDAH... mai chek mai githooo...
- loves CAT... sbb diorg comelll..
- enjoy watching Korean Dramas n Movies
- Korean songs jadik halwa telinga...
- suka bangat menyanyi... 3 4 jam dlm kbox pon bole jd...
- tgh tanam anggur, berehat b4 sambung master...hehe
- kreatif, inovatif dan sensitif... waaa tif tif tif blaka...
- suka kaler BIRU... hahaha...
- dan syg bangat sama family... ngee ~~


Haaa so daa settle, now Iejam nak jawab soklan yg tagger berikan... hahaha soklan khas utk penggemar Korea cm Iejam... hik hik hik... so nih la jawapannya yer Cik Farieyna....


1- Suka korea?

Alamak... bukan jer takat suka... dah addicted daaa... huhu....


2- Kalau suka, movie or drama pa yang korang suka?

Kalau nak story sal nih... mmg panjang... but Iejam ringkaskan aja... drama yg Iejam suka... so far yg takat Iejam daa tgk... Princess Hour (info byk sal cara hidup Maharaja diorg, suka bangat), You're Beautiful (dpt layan lagu2 yg best), Secret Garden (story mmg best - addicted habesss), City Hunter (action mmg meletup - Terbaek Lee Min Ho), Scent of a Woman (mmg menyayat hati, A+), cuma xleh nak komen lagi Drama2 baru mcm Protect the Boss, The Greatest Love, My Girlfriend is Gumiho, dan Lir to Me ssb Iejam belom abess tgk... hehehe....


3- Cer citer pasal movie or drama tu?*mnatau sy blm tgk,ble gak download...:p

Macam yg Iejam jawab soklan kat atas... huhu ~~~


4- Penyanyi korea lak, sapa korang minat?

Myk nih... 2AM, 2PM, SM The Ballad, SuJu K.R.Y, JYJ, SNSD, dan Infinite.


5- Napa minat artis tu?

Ermm... 2AM - sbb ballad songs diorg mmg best, 2PM - lagu rancak yg enjoy sgt, SM The Ballad - ini mmg terbaek, suara best, lagu best, harmoni best..., SuJu K.R.Y - layan diorg nyanyi KyuHyun Ryeowook dan Yesung mmg terbaek..., JYJ - layan lagu In Heaven, SNSD - lagu best dan comel2 blaka..., Infinite - Lagu mmg terbaek, dance kareografi mmg terbaek - mmg suka gila tgk diorg menari hebat gilerr.


6- Apa ayat korea yg korang tau? n apa maksudnya dalam BM.. *xyah la yg senang2 cam annyeong tuuhh...

Namja - Lelaki
Yeoja - Perempuan
Dorawa - Pulanglah
Kajima - Jgn Pergi
Eolmana - berapa banyak
Sirheo - Tak suka/Tak mahu/Benci

Hahaha... cukup la kot... Iejam pon tau penda2 simple jer... huhu...


7- Mesti korang teringin nak g Korea kan? nak bawak sapa la tu yahh?

Haahaha menjadi salah satu cita cita kot nak g Korea nih... huhu nak bwk sapa tuh xsure plak... kalau boleh pegi dgn kawan2 lagi best... xdela sengsorang jer...


8- Suka music? Tau ka main alat2 musik? if tau, apa la benda tu ya?

Suka sgt... huhu... Dlu Iejam masok pancaragam time skolah so boleh la maen alat muzik... Iejam boleh maen Tuba dan Flute... huhu...


9- Nak tgk gambar korang masa kicik?

Ahakkk... sorry xde softcopy semua hardcopy... tak scan pon... hehehehe~~~


10- Are u Single? Married? Divorce?

Hahahaha.... Still single laaa.... Xpenah married xpenah divorce pon...


11- Rasa²nya 10 tahun akan datang, apa suda jadi dgn kamu?

10 tahun ekk... kalau 10tahun maknanya... Apa yg Iejam impikan mintak2 dpt iaitu boleh stay kat Korea selama 2tahun, daa kerja dan menpunyai simpanan wang, rsnya mungkin daa ada anak angkat... sbb Iejam ada plan bila daa keja pehtu nak carik anak angkat sorg... huhu... dan mungkin sudah berkahwin... planning cm nak kawen umur 30... huhu....


Haaa so dah terjawab kan segala persoalan... huhu.... waahhh gigih ni haaa berstory morry nih... so lepas nih Iejam plak nak carik 11 org nak tag... but before that... Iejam nak set soklan untuk mereka mereka yang Iejam nak tag nih untuk diorg jawab plak... hehehehehe....


Jom Jawab nih kepada yg ditag :
1. korg jenis suka berkawan atau tidak??

2. berapa ramai kawan yg korg ada bila korg dlm kesusahan??

3. Korg lebih suka berckp dan kurang mendengar atau suka mendengar dan kurang bercakap??

4. Korg suka berhibur?? Apa yg korg buat utk berhibur??

5. Jika diberi pilihan, korg nak stay kat negara 4musim atau negara bermusim tropika??

6. Korg layan lagu yg cmne?? Lagu apa jer yg korg layan??

7. Korg layan tak Korea?? Yela tak semua layan korea nih...

8. Penah tgk Drama Korea?? Drama apa jer korg tgk???

9. Korg kenal tak SNSD Girls Generation??? Minat diorg tak?? Diorg Comel tak??

10. Tak kisah korg minat korea ker, bollywood ker hollywood ker mallywood ker, bagi korg sapa artis lelaki yg korg suka???

11. Artis wanita plak???


So dah siap soklan now Iejam nak start dgn senarai mereka yg bakal ditag :



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Salam AidilAdha

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera










- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Friday, October 28, 2011

Melodi Untuk 49 Hari

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Pagi jumaat yang serba indah nih... Iejam nak berkongsi dengan kawan kawan semua... seperti yang semua boleh lihat blog nih mmg byk citer sal korea jer... hahaha... sbb Iejam minat korea so itu la yg pndai Iejam goreng pon... hahaha


So hari ni nak cerita sal original soundtrack drama... huhu last time Iejam daa story sal drama 49 Days kan... so Iejam nak menyarankan lah beberapa lagu dlm drama nih yang best best belaka...


Bagi yang mmg minat dgn OST drama semestinya mencari cari lagu drama yang best best utk dijadikan halwa telinga... so meh Iejam senaraikan beberapa OST drama 49 Days... so nnti korg carik la ekk sendiri... mula ingt nak letak video utube kat cni... tp kang berat plak blog Iejam then kesian kat mereka yg pakai broadband... huhu....





Jadi inilah senarai lagu lagu OST 49 Days yang Iejam rs mmg best best belaka....

1. Shin Jae - Tears Are Falling
2. Jung Il Woo - Scarecrow
3. Jung Yeop - There Was Nothing
4. Seo Young Eun - Can't Let Go



Ni la empat lagu yang betol betol buat Iejam layan giler... dgn lirik yang menyentuh jiwa... melodi yang menyayat hati... lagu lagu nih mmg buat Iejam tenggelam dgn drama 49 Days nih... huhu so jom pakat pakat layannn ~~~



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Wednesday, October 26, 2011

49 Hari Untuk Hidup

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Seperti yang dijanjikan... setelah lama tak review cerita korea... so Iejam nak buat review drama korea yang bru jer Iejam selesai layannn.... jom jom jom....


49 Days

Drama korea 49 Days yang bergenre fantasy ini diterajui oleh Lee Yo Won, Nam Gyu Ri, Jo Hyeon Jae, Bae Su-Bin, Jung Il Woo dan Seo Ji Hye... huhu jom usha sedikit synopsis cerita nih... kalau berminat korg leh layan....







Ji-Hyun (Nam Gyu-Ri) hidupnya seolah-olah buku cerita yang sempurna. Ibu bapanya memuja dan rakan-rakannya semua seolah-olah mengagumi dia. Ji-Hyun juga terlibat dan bersedia untuk berkahwin dengan tunangnya Min-Ho (Bae Su-bin) dalam hanya beberapa hari. Sementara itu, Yi-Kyung (Lee Yo-Won) adalah seorang wanita yang benar-benar kusut sepanjang hidupnya selepas teman lelakinya meninggal dunia dalam kemalangan, dan sering cuba membunuh diri. Dia bekerja shift malam di kedai 24 jam dan tidur di waktu siang.






Pada hari yang malang itu, Yi-Kyung menaiki bas dan merayau di sekitar. Beliau kemudian berdiri di hadapan jalan yang sibuk dan cuba untuk membunuh dirinya dengan berjalan ke arah depan trafik, menyebabkan kemalangan kereta besar-besaran. Pada masa itu, seseorang menyelamatkan hidupnya dengan menarik bahagian belakang. Pada masa ini, Ji-Hyun, yang memandu berdekatan, gagal berhenti dan melanggar trak semi-treler yang berhenti di tengah-tengah jalan. Sebentar kemudian, Ji-Hyun berjalan keluar dari kereta itu dalam kebingungan. Beliau terkejut melihat tubuhnya yang diusung ke dalam ambulans. Ji-Hyun perasan ada satu-satunya orang yang seolah-olah berdiri di jalan raya adalah seorang lelaki yang menaiki sebuah motosikal. Manusia bermotosikal itu adalah Scheduler (Jung Il Woo) - malaikat yang menanti untuk mengambil nyawa ke destinasi akhir mereka.








Ji-Hyun mengikut badannya ke dalam ambulans dan melihat paramedik cuba untuk memulihkan tubuhnya. Di hospital, Ji-Hyun bertemu Scheduler lagi. Scheduler memberitahu Ji-Hyun kerana ia tidak lagi masa beliau dijadualkan untuk mati, dia diberi peluang untuk pulih dari keadaan koma itu dan hidup. Iaitu, jika dia berjaya dalam memenuhi misi yang dia mesti mengumpul tiga airmata tulen daripada tiga orang yang benar-benar kasih dan sayang kepadanya selain dari keluarganya di dalam tempoh 49 hari akan datang. Ji-Hyun serta-merta memikirkan tunangnya dan dua kawan-kawan baiknya dan pasti dia akan hidup lagi. Ji-Hyun kemudian mengambil alih badan Yi-Kyung dalam usaha untuk mencari tiga orang itu. Ji-Hyun mendapat pekerjaan di sebuah restoran yang dimiliki oleh rakan sekolah tinggi Han Kang (Jo hyeon Jae). Mahu tahu apa yang berlaku lagi??? Jom la usha suha cerita tuh.... huhu~~~




Jung Il Woo sebagai Scheduler (minat sgt watak dia... best !!!!)





Apa yang menarik perhatian Iejam untuk terus menonton cerita nih adalah persoalan persoalan dalam setiap episod yang dikupas satu persatu amat memberi kepuasan bg Iejam... Lakonan yang mantap dari semua pelakon mmg buat Iejam terus tenggelam dalam cerita nih... ada unsur humor even pergolakannya dlm cerita nih serius belaka... puas hati beb... lagu lagu dlm cerita nih mmg best giler... menjadi halwa telinga Iejam... terbaek lah !!!! Yang paling best... ending citer nih mmg Iejam tak jangka... huhuhu~~~


Iejam dah usha cerita nih... dan kalau ada yang berminat tuh Iejam sarankan untuk tgk cerita nih... tak rugi seryes tak rugi... Iejam mmg puas hati tgk cerita nih... huhuhu...



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Tuesday, October 25, 2011

Bangga Jap Mak Pak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Wah... lama bebenorlah Iejam tak online nih baru berkesempatan nak online... waduh waduh.... huhuhu.... so entry nih just Iejam nak kongsikan bersama saat manis bagi Iejam... huhu apa dia??? jom kita usha....


Sebenarnya.... 15hb Oktober yang lepas adalah Hari Konvokesyen Iejam... setelah berjuang 3 tahun lamanya menuntut ilmu di Universiti Putra Malaysia.... maka Iejam telah berjaya dikurniakan segulung ijazah.... Alhamdulillah....



Pandang muka Chancellor... kwn2 ramai yg gmbr tgh pndg scroll...




Apapon di sebalik kejayaan Iejam harus lah sokongan yang mantap dan tidak berbelah bahagi kedua ibu bapa Iejam... Iejam bersyukur dapat berikan hadiah istimewa buat mama dan abah yang selama ni bertungkus lumus mencari duet menyara perbelanjaan pengajian Iejam dari tadika sampai la ke manara gading....


Huhuhu... so lepas nih nak tunggu adek Iejam plak lah... hahaha even dia baru masok UUM... kena tunggu 3tahun untuk konvo dia plak tp... rs2 cm Iejam nak konvo sekali lagik la dgn dia nnti... hahahaha InsyaAllah bila rezeki ada untuk Iejam sambung pengajian Master Iejam.. huhuhu~~~


Terus buat muka snoopy bila dah amek scroll... lalala ~~~




K lah... dah story morry nih... nak layan cerita korea plak... bru leh wat entry esok... untuk info drama korea terbaru yang Iejam layan.... huhu ~~~



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Friday, October 7, 2011

Macam Tak Percaya Jah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Macam tak percaya jah... adakah dunia sudah terbalik... apa ini mmg benar benar berlaku ??? Huhuhu... Iejam sendiri tak percaya... tgh cubit pipi nih... Aucchh... sakit so konpem bukan mimpi... hahaha


Haihhh... pelik tak pelik mmg realiti... Ermmm terperasan malam nih... before before nih tak plak sedar... Ini pasal Facebook... Dlu kalau bab Facebook... perghh no 1... sekali online jer... konpem FB no 1 bukak... then mmg sampai 5 jam lamanya online....




Sekelip mata jer.... bila sedar malam nih... Bila online jer FB adalah benda yg last... perghhh pelik... then kalau bukak FB... konpem tak sampai 5 minit terus pangkah... hahahaha.... perubahan nih... hahaha....




Entah la... myb sbb da boring kot... rs cm xde mende plak... dlu rajin gk dok stalk org... sekarang malas daaa... hahaha ermmm k la... malas plak nak tulis myk2... hehehe... JOM KOMEN ~~~



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Wednesday, October 5, 2011

Wajarkah ???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Wajarkah ??? Persoalan yang bermain di benak fikiran Iejam selepas Iejam baca permintaan CUEPACS dalam BAJET 2012... Satu benda yang mmg Iejam rasa tak setuju dgn permintaan diorg... seryes....


Permintaan perlanjutan umur bersara dari 58 ke 60 tahun... yang nie yang Iejam tak senang nih... bukannya apa... Iejam rasa diorg minta perkara nie sbb diorg fikir sal diorg jer... sbb nak stay dpt gaji dan berjawatan so diorg request benda nih... bg Iejam rs cm selfish gk lah minta perkara nih diluluskan dlm bajet...


Iejam mmg terharu la dgn semangat diorg nak keja lagi even sampai umur dh nak dekat 60 tahun... tapi diorg nih tak terpikir ker nak rehat, menikmati kehidupan dgn family, memperhambakan diri ke jalan Allah plak ker... yela yang mana blom pegi mengerjakan Haji tu.. rsnya bleh dah kot benti kerja then pegi Haji... fokus buat pahala plak...


Bukannya Iejam jeles ker apa... cuma cm tak adil la bagi generasi muda nih... graduan universiti makin bercambah cambah keluar... dan makin ramai yang masok universiti... so makin ramai generasi muda yang keluar universiti nak carik kerja... tapi generasi yang bekerja menten tak nak benti keja... cmne graduan yang baru abeh blajar nak keja???


Asyik ckp graduan universiti xde pengalaman kerja... nak candidate ada pengalaman kerja... WTH kalau tak diberi peluang... or jawatan kerja xpenah kosong... cmne nak ada pengalaman... siot jer... then ckp graduan universiti nih xpandai berkomunikasi... ohh nih la lagik la... yang keja sekarang pon Iejam tgk ada jer yang lemah English... nak ckp pon tak reti... menten jer keja...


Menambahkan umur bersara nih mmg konpem akan meningkatkan lagi peratusan penggangguran generasi muda... mula la nak salahkan anak muda... gejala sosial lah... jenayah la... kalau kami kami nih ada keja xdela benda2 nih semua nak jadi... sebab free sgt tu yang buat hal macam2... yg bestnya generasi yg makin mencecah emas nya tuh masih tak sedar.... tak penah pk kot tntg generasi muda nih....


Ohh please jgn la selfish sgt... kalau cmni la konpem lingkup segalanya... Malaysia ke mana... Wawasan 2020 ke mana... Satu Malaysia lagi lah.... harapnya isu nih dipertimbangkan la elok elok... fikir fikirkan juga generasi muda nih... so apa plak pendapat korg ??? Jom Komen ~~~


p/s: sepatotnya umur bersara tuh tak perlu diubah dari mula lagik ~~~



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Tuesday, October 4, 2011

I Am HOTTEST !!!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Perghhh... sapa la yang mengaku diri sendiri HOT nih... adoih HOT sgt ker... ntah ntah CHOYY jer... hahahaha tetiba ckp sal HOT nih apa kes nih.... nak lawan sapa HOT ker... meh la meh la... aku mampooo, ko ade ???


Hahahaha... bukan Iejam nak carik gaduh... huhu entri ni bukan la sal sapa hot sapa tak hot... huhuhu.... nih nak citer sal HOTTEST.... exceli HOTTEST nih fan club bagi group band boy korean 2 PM... hahahaha....



Group yang makin femes di serantau Asia nih buat Asia Tour tau dak??? Haaaaa.... diorg akan dtg Malaysia.... huhu 25 November nanti kat Stadium Negara.... Tiket plak bakal dijual bermula 8 Oktober nih...


Yang menyedihkan Iejam adalah.... Iejam xde duet nak g tgk konsert tuh.... huaaaaa RM 191 ( nih yang paling murah).... seat yang laen lagik la gila gila harganya... sampai mencecah RM 650...mana nak carik... makan pon kena perkim xkan lah tetiba nak g konsert plak... hua nak kena carik sponsor nih... hahahaha ada ker ??? lalalala ~~~





Tak pela nak wat cmne... so untuk menunjukkan yang Iejam mmg support diorg... so Iejam just join fanclub HOTTEST jela.... huhu jadik la kan.... pehtu jadi peminat setia 2 PM Show dan usha segala benda yang berkaitan 2 PM... hahahaha....


Apapon 2 PM tetap di hati... terus support 2 PM.... go 2 PM.... Iejam tgk dari jauh jela konsert tu... hahahaha.... jgn marah ekk WooYoung... hehehe ~~~



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Saturday, October 1, 2011

Pencarian Header Blog Paling Sempoi & Kreatif 2011

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Memalam cmni Iejam blogwalking then terusha blog Purple Boyz... dia anjurkan contest mencari header blog yang paling sempoi dan kreatif... so terasa nak join jugak walaupon header Iejam ni konsep konsep biasa jah.... hahahaha ~~~ Nak join ??? jom klik banner contest kat bawah nih....



So nie banner blog Iejam yang Iejam pertaruhkan.... hehehe.... ~~~





- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih