Sunday, November 6, 2011

Saya Mmg Gila Korea

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Waaaa bru jer td belek2 shout box... ada org tag Iejam lorr kat entry dia... huhu memandangkan tgh free skrang... so boleh la Iejam nak buat entry nih... huhuhu... empunya yg tag Iejam tuh... Cik Farieyna... huhuhu....


Before Iejam menjawab soklan soklan yang diberikan oleh Cik Farieyna, Iejam nak sertakan dlu la rules yang telah direka oleh mereka2 yg terdahulu untuk segmen tag mengetag nih... so Iejam senaraikan sebulat2nya lah yer...


Rules....
1) must post this rules
2) post 11 things about themselves in their post
3) answer the question that those tagger set for you
4) have to choose 11 people to tagged them in their post
5) don't forget to go their page and tell them
6) no tag back!
7) no stuff in the tagging section that "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a Really trust with all honesty) have tagged 11 people

So Iejam start dgn 11 things about Iejam dlu lah...
- Iejam, my pet-name...
- 8 May 1988.. (still muda lg)
- Anak KEDAH... mai chek mai githooo...
- loves CAT... sbb diorg comelll..
- enjoy watching Korean Dramas n Movies
- Korean songs jadik halwa telinga...
- suka bangat menyanyi... 3 4 jam dlm kbox pon bole jd...
- tgh tanam anggur, berehat b4 sambung master...hehe
- kreatif, inovatif dan sensitif... waaa tif tif tif blaka...
- suka kaler BIRU... hahaha...
- dan syg bangat sama family... ngee ~~


Haaa so daa settle, now Iejam nak jawab soklan yg tagger berikan... hahaha soklan khas utk penggemar Korea cm Iejam... hik hik hik... so nih la jawapannya yer Cik Farieyna....


1- Suka korea?

Alamak... bukan jer takat suka... dah addicted daaa... huhu....


2- Kalau suka, movie or drama pa yang korang suka?

Kalau nak story sal nih... mmg panjang... but Iejam ringkaskan aja... drama yg Iejam suka... so far yg takat Iejam daa tgk... Princess Hour (info byk sal cara hidup Maharaja diorg, suka bangat), You're Beautiful (dpt layan lagu2 yg best), Secret Garden (story mmg best - addicted habesss), City Hunter (action mmg meletup - Terbaek Lee Min Ho), Scent of a Woman (mmg menyayat hati, A+), cuma xleh nak komen lagi Drama2 baru mcm Protect the Boss, The Greatest Love, My Girlfriend is Gumiho, dan Lir to Me ssb Iejam belom abess tgk... hehehe....


3- Cer citer pasal movie or drama tu?*mnatau sy blm tgk,ble gak download...:p

Macam yg Iejam jawab soklan kat atas... huhu ~~~


4- Penyanyi korea lak, sapa korang minat?

Myk nih... 2AM, 2PM, SM The Ballad, SuJu K.R.Y, JYJ, SNSD, dan Infinite.


5- Napa minat artis tu?

Ermm... 2AM - sbb ballad songs diorg mmg best, 2PM - lagu rancak yg enjoy sgt, SM The Ballad - ini mmg terbaek, suara best, lagu best, harmoni best..., SuJu K.R.Y - layan diorg nyanyi KyuHyun Ryeowook dan Yesung mmg terbaek..., JYJ - layan lagu In Heaven, SNSD - lagu best dan comel2 blaka..., Infinite - Lagu mmg terbaek, dance kareografi mmg terbaek - mmg suka gila tgk diorg menari hebat gilerr.


6- Apa ayat korea yg korang tau? n apa maksudnya dalam BM.. *xyah la yg senang2 cam annyeong tuuhh...

Namja - Lelaki
Yeoja - Perempuan
Dorawa - Pulanglah
Kajima - Jgn Pergi
Eolmana - berapa banyak
Sirheo - Tak suka/Tak mahu/Benci

Hahaha... cukup la kot... Iejam pon tau penda2 simple jer... huhu...


7- Mesti korang teringin nak g Korea kan? nak bawak sapa la tu yahh?

Haahaha menjadi salah satu cita cita kot nak g Korea nih... huhu nak bwk sapa tuh xsure plak... kalau boleh pegi dgn kawan2 lagi best... xdela sengsorang jer...


8- Suka music? Tau ka main alat2 musik? if tau, apa la benda tu ya?

Suka sgt... huhu... Dlu Iejam masok pancaragam time skolah so boleh la maen alat muzik... Iejam boleh maen Tuba dan Flute... huhu...


9- Nak tgk gambar korang masa kicik?

Ahakkk... sorry xde softcopy semua hardcopy... tak scan pon... hehehehe~~~


10- Are u Single? Married? Divorce?

Hahahaha.... Still single laaa.... Xpenah married xpenah divorce pon...


11- Rasa²nya 10 tahun akan datang, apa suda jadi dgn kamu?

10 tahun ekk... kalau 10tahun maknanya... Apa yg Iejam impikan mintak2 dpt iaitu boleh stay kat Korea selama 2tahun, daa kerja dan menpunyai simpanan wang, rsnya mungkin daa ada anak angkat... sbb Iejam ada plan bila daa keja pehtu nak carik anak angkat sorg... huhu... dan mungkin sudah berkahwin... planning cm nak kawen umur 30... huhu....


Haaa so dah terjawab kan segala persoalan... huhu.... waahhh gigih ni haaa berstory morry nih... so lepas nih Iejam plak nak carik 11 org nak tag... but before that... Iejam nak set soklan untuk mereka mereka yang Iejam nak tag nih untuk diorg jawab plak... hehehehehe....


Jom Jawab nih kepada yg ditag :
1. korg jenis suka berkawan atau tidak??

2. berapa ramai kawan yg korg ada bila korg dlm kesusahan??

3. Korg lebih suka berckp dan kurang mendengar atau suka mendengar dan kurang bercakap??

4. Korg suka berhibur?? Apa yg korg buat utk berhibur??

5. Jika diberi pilihan, korg nak stay kat negara 4musim atau negara bermusim tropika??

6. Korg layan lagu yg cmne?? Lagu apa jer yg korg layan??

7. Korg layan tak Korea?? Yela tak semua layan korea nih...

8. Penah tgk Drama Korea?? Drama apa jer korg tgk???

9. Korg kenal tak SNSD Girls Generation??? Minat diorg tak?? Diorg Comel tak??

10. Tak kisah korg minat korea ker, bollywood ker hollywood ker mallywood ker, bagi korg sapa artis lelaki yg korg suka???

11. Artis wanita plak???


So dah siap soklan now Iejam nak start dgn senarai mereka yg bakal ditag :



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

6 comments:

FYA PELANG! said...

terharu iejam tag :) nah ! da siap !! :) http://fyapelangi.blogspot.com/2011/10/fya-ditag-lagi.html

Ini Kisah Tia said...

wah .. peminat tegar korea ni .. heheee .. thanks tag Tia .. weee ~

Farieyna Bahri said...

good... suka dgn jwpannyaa..hihih:p

Munnafendy said...

grrrr...dunia blog skg dah dilanda demam tag! sy blum smpt jwb ape2 soalan lagi...adudududu...

Bui Junaidi said...

seronok jumpa blogger yg minat drama korea..hehe

Ribena lalalaaa~ said...

hye..sorry bru online balek..

xsngka saya di tagged..

OMG...

KHAMSAHAMNIDAAAAA~

hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih