Saturday, July 30, 2011

Segmen 3 Jam Je

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....



Iejam sebenarnya membalas kunjugan Tia tempoh hari... so Iejam join segmen Tia nih... huhu sebuk sgt 2 3 hari lepas... huhu... Thanxx Tia utk shout di shout box Iejam... Iejam bru sedar apa yg buat bg blog Iejam berat... aritu maen letak je tak sempat check then terus tinggal blog beberapa hari... huhu~~~


So kawan2 yang laen jom join segmen Tia nih... 3 Jam bermula 8mlm sampai 11 malam... dah mula dah nih... apa lgik join ler...



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Segmen Cari Kawan Sama Bulan Lahir Islam Sempena Ramadhan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Letih hari ni travel dari KL ker Pokok Sena (kampung halaman)... Ehh Iejam ke KL ker.. Haah Iejam g UPM sebenarnya... settlekan beberapa hal kat sana sal pengajian Iejam... huhu... Ohhh Myk keja nih... tp menten sempat buat entry...


Iejam join segmen Cik Adek Preloved Corner... dia datang tinggal jejak kat Shout box Iejam so Iejam pon blom buat entry lagik hari ni so... alang2 tu buat Entry dan join Segmen skali lah... hahaha boleh kan kan kan ??? hahaha~~~




So Iejam nak citer yg Iejam sebenarnya dilahirkan dalam bulan Ramadhan !!!! Yeahhhhh ~~~ Iejam sentiasa ingat yang Iejam dilahirkan bulan Ramadhan... ni sbb mama Iejam cerita peristiwa saat2 Iejam dilahirkan... huhu nak tau tak?? Kalau xnak tau pon Iejam nak citer... hahaha... poyo plak Iejam nih...


Nak dikatakan saat saat genting 9 bulan tu jatuh dalam bulan Ramadhan dimana mama Iejam still gigih berpuasa seperti biasa... walaupon dilarang oleh Mak Mama (nenek Iejam), mama nak puasa jugak... pehtu dikatakan pagi pagi lebih kurang nak dekat tghari... mama dah start sakit sakit dan dimasokkan hospital...

Dalam bilik persalinan, cuma berbekalkan sahur sebungkus maggi (mama Iejam citer), kudrat yang bertarung dgn nyawa tidak lah seberapa... makanya berperanglah hidup mati mama Iejam sampai la pkul 2.10 pagi... bayi lelaki seberat 2.1kg yang kini sudah seringan 90kg (perasan ringan hahaha) selamat dilahirkan...


Ni adek Iejam yang bongsu... comel kan? Xnak letak gmbr sendiri... malu ~~


Itulah citer yang mama selalu citer kat Iejam... masa zaman skolah2 dulu suka dgr citer2 dari mama... sal zaman2 dulu... mmg memori... hahahaha... myk citernya... nnti Iejam kongsi lagik... hahaha....

Dah dah... korg pon jangan baca jer... jom komen dan jugak join segmen ni... huhu klik tau gambar banner cik adek kita tu... ok ~~~



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Friday, July 29, 2011

Pemburu Kota

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Perghhh pepagi Jumaat yang indah nih... disinari matahari yang menerangi serta menyentuh kulit Iejam lalu memberikan bekalan vitamin D... hahaha merapu dah... bukan apa nih... menten tgh gilerrr drama korea... hahaha.... adoih kali nih apa plak dah la si Iejam ni kan... ish3 parah~~~



Bukannya apa kawan2 semua... nak citer sal drama korea yang baru selesai ditayangkan di Korea Selatan iaitu City Hunter... lead actor nya amatlah dikenali haaaa sapa lagik kalau bukan....


Lee Min Ho



Hahaha Lee Min Ho yang juga before nih memegang watak Gu Jun Pyo dalam Drama Korea yang femes, Boys Over Flowers... haaaaa so kali nih citernya laen skit lorrr xde la kumpulan2 femes hot lg ngetop lg... hahahaha.... Citer nih maseh jugak based on popular manga City Hunter... ermmm tu still sama la konsep dgn BOF yg juga adaptasi dari komik manga... ermmm...


Nak tau citer dia best ke tak kna usha sendiri la... kdg2 taste kita nih tak sama, mayb Iejam ckp best korg ckp sebaliknya... huhu tp apa yg boleh Iejam ckp adalah jom tgk !!! hahaha~~~











- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Thursday, July 28, 2011

Kena Sawan Babi dah nih !!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Alamak... tetiba jer hari ini Iejam menjadik gilerrr.... adoih... gilerrr gilerrr.... entah la mood jadik kot nih plak... apa kes nih... awal2 lagik da jadik cmni... alamak... adoih....




Ehhh apa yang Iejam merapu nih... msti korg pk cmni kan... tetiba meroyan nih... hahaha... bukan apa nih.... tetiba gilerrr Secret Garden kembali ni haaaa.... virus yang lama menyepi dalam diri Iejam nih mula merebak dan mengawal Iejam.... bermaharajalela nii haaa... akibatnya... akibatnya !!!!






Iejam dok melayan lagu lagu Secret Garden nii haaa.... dok putar2 lagu2 drama nih... alamatnya nih mmg sampai berhari hari la dgr lagu nih... hahaha lagu feveret Iejam Secret Garden OST BOIS - Scar... mmg best !!!! masyuk jer dgr.... huhu lagu yang korg tengah dgr nih koleksi lagu yang Iejam gabungkan... semuanya lagu OST Secret Garden hahaha dah jadik lagu blog Iejam... hahaha ~~~~




then suka dgr suara Hyun Bin lagu That Man... perghhh dah la pandai blakon pehtu suara sedap... touching lorrr dgr... hahaha.... bila dgr lagu nih terus teringat scene scene best dalam drama nih... alamak rindu la plak... kang ada yang ulang citer nih buat kali ketiga plak nih... hahahahahahaha.... (gelak keji plak)








Huhuhu... aiihhh rindu plak kat Hyun Bin dan Ha Ji Won.... alamak Iejam feeling feeling plak.... k la nak sambung layan lagu nih lagik hahahaha... perghhh jiwang sarat Iejam nih.... hahahaha jom komen2 la ekkk berjiwang dgn Iejam sama... hahahaha~~~





- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih