Saturday, July 30, 2011

Segmen Cari Kawan Sama Bulan Lahir Islam Sempena Ramadhan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Letih hari ni travel dari KL ker Pokok Sena (kampung halaman)... Ehh Iejam ke KL ker.. Haah Iejam g UPM sebenarnya... settlekan beberapa hal kat sana sal pengajian Iejam... huhu... Ohhh Myk keja nih... tp menten sempat buat entry...


Iejam join segmen Cik Adek Preloved Corner... dia datang tinggal jejak kat Shout box Iejam so Iejam pon blom buat entry lagik hari ni so... alang2 tu buat Entry dan join Segmen skali lah... hahaha boleh kan kan kan ??? hahaha~~~




So Iejam nak citer yg Iejam sebenarnya dilahirkan dalam bulan Ramadhan !!!! Yeahhhhh ~~~ Iejam sentiasa ingat yang Iejam dilahirkan bulan Ramadhan... ni sbb mama Iejam cerita peristiwa saat2 Iejam dilahirkan... huhu nak tau tak?? Kalau xnak tau pon Iejam nak citer... hahaha... poyo plak Iejam nih...


Nak dikatakan saat saat genting 9 bulan tu jatuh dalam bulan Ramadhan dimana mama Iejam still gigih berpuasa seperti biasa... walaupon dilarang oleh Mak Mama (nenek Iejam), mama nak puasa jugak... pehtu dikatakan pagi pagi lebih kurang nak dekat tghari... mama dah start sakit sakit dan dimasokkan hospital...

Dalam bilik persalinan, cuma berbekalkan sahur sebungkus maggi (mama Iejam citer), kudrat yang bertarung dgn nyawa tidak lah seberapa... makanya berperanglah hidup mati mama Iejam sampai la pkul 2.10 pagi... bayi lelaki seberat 2.1kg yang kini sudah seringan 90kg (perasan ringan hahaha) selamat dilahirkan...


Ni adek Iejam yang bongsu... comel kan? Xnak letak gmbr sendiri... malu ~~


Itulah citer yang mama selalu citer kat Iejam... masa zaman skolah2 dulu suka dgr citer2 dari mama... sal zaman2 dulu... mmg memori... hahahaha... myk citernya... nnti Iejam kongsi lagik... hahaha....

Dah dah... korg pon jangan baca jer... jom komen dan jugak join segmen ni... huhu klik tau gambar banner cik adek kita tu... ok ~~~



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

8 comments:

Umedia Network said...

huii... Best ni. hee. :)

Rohaizam Rosli said...

huhuhu jom jom join ~~~~

layha-banderz said...

huhu..thanx join segmen y x seberapa ni..nway lahir blan berkat..bgus btul..huhu..done follow ye~~

Siti Arfah said...

Comeynye adek awk tu. :). Btq gud luck, moga menang.^^

Zulaykha Atyra said...

wahh..comelnyerr,,baby tuhh,,tembam!

Rohaizam Rosli said...

kan3... adek iejam tuh... iejam cuma photographernya jer... huhuhu....

thanxx sudi singgah2 semua...

alin~hazlin~ said...

salam ramadhan..
datang dari segmen yang sama..

huhuhu~ sy bulan Muharam..

iqa said...

hi kembar bulan lahir =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih