Wednesday, July 27, 2011

Lelaki Cantik, Salah ker???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Pernah tak korg semua jumpa lelaki cantik?? Salah tak kalau lelaki pon nak cantik jugak jugak?? Apa pendapat korang tentang soal lelaki cantik?? huhuhu... hari ni Iejam nak kupaskan sikit sal lelaki cantik... hahaha....


Lelaki cantik... cantik yang macam mana tuh?? cantik bermekap ker?? pakai eyeliner, eye shadow, compact powder, foundation tebal2... hahahaha... perghhhh giler ahhh cantik ker pakai cmni pegi shopping mall... tgk wayang dgn awek... then pegi makan GBC kat McD cmni... huhuhu...



Huhu... exceli bukan itu yang Iejam maksudkan dgn lelaki cantik... hahaha bukan pasal mekap2 tau... tu dah jadik laen daa mekap2 nih kang lepas ke Lorong Haji Taib plak... hik hik hik ~~~ Iejam nak story sal produk kecantikan bagi lelaki... haaaa....



Tak salah bg lelaki nak menjaga kecantikan... pakai pencuci muka, toner, krim pelembap kulit, masker ker... hahaha penting jugak kulit muka yang sehat bru la awek2 nak melekat... hahaha... btol tak?? cuba habaq mai nak ka hampa tgk muka pakwe hampa menggerutu cam katak puru... mesti ada yg jwb xnak... even pakwe sendiri pon xnak muka dia cmtu... kan kan kan....



So adalah sedikit tips untuk korang dalam nak jaga kulit muka nih... penting tau... nak bg hensem skit... hahahaha~~~

1. Cuci wajah dengan betul menggunakan pembersih wajah yang mengandungi exfoliants lembut. Pilihlah produk pembersih wajah yang bebas haruman okay ~~~

2. Gunakan penyegar dan pelembap selepas wajah dibersihkan.

3. Gunakan krim pelindung matahari untuk melindungi kulit dari kesan cahaya matahari. Kang hitam plak kulit tuh... xpasal2 awek cop korang nih negro... hahaha~~~

4. Pakailah Masker. Ramai lelaki menganggap masker hanya untuk wanita. Anda silap, masker juga boleh dilakukan lelaki. Bagos untuk menyegar, memperbaiki dan menegangkan kulit wajah. Juga baik untuk kelancaran peredaran darah dan merangsang proses pertumbuhan sel kulit.



Haaa so tak salahkan nak kulit muka cantik... so lelaki lelaki semua... jom jadik cantik !!! hahaha Ermmm so dah abeh membaca jgn lupa untuk komen2 tau... huhu kongsikan bersama Iejam pandangan korang tentang isu nih... huhu jom jom ~~~



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

5 comments:

Atika Farha ;D said...

saya dah masukkan link blog anda di bahagian 'JOM TUKAR LINK pt 2 :)'

Shuk_ArChie said...

Uishh.. nak muntah tgk gambar first.. huahahaha.. Memang menjaga kecantikkan kulit muka perlu tetapi mcm renyah je la... lelaki ni malsa banyak... hehe.. nice info (^_^) Boleh cuba....

Shaherah said...

hahaha.. tak salah lar lelaki nak cantik.. tapi tak payah lar over sampai nk make up bagai.. muka bersih jek cukup ^_^ kan? heheh..

Rohaizam Rosli said...

btol3... tak perlu sampai over2... cukup sekadar kebersihan dan jaga penampilan jaa... cuci muka, toner skit, tak salah jugak nak masker seminggu skali... asalkan kulit muka bersih dan sihat... huhu

c genk bah ne said...

tak salah lelaki cantik,asal tidak berubah menjadi wanita..

tak salah lelaki canti jika hanya untuk menjaga penampilan

tak salah lelaki cantik jika bukan untuk menunjuk-nunjuk

biarlah lelaki bercantik-cantik,kerapa lelaki juga punya perasaan seperti wanita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih