Tuesday, July 12, 2011

Cita Cita Si Anak Kecil

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua....


Ermm cita cita Iejam mmg konsisten... pelik kan... mungkin rakan2 ada yg berubah2 ikot pembesaran... tp Iejam menten jer... hahaha... well sejak Iejam kenal apa itu abjad, since mama Iejam yg jadik cikgu kat umah dlu2... since tu la Iejam tanam cita2 Iejam nih...




Dlu mama Iejam cikgu yg sgt garang, cikgu yg ajar Iejam jela bukannya cikgu ajar kat sekolah... huhu... Iejam anak sulung so mama ada byk masa ajar Iejam kat umah... mama start ajar since Iejam umur 2 tahun... kenal apa itu abjad, angka dan macam2 lagi.


Iejam slalu kena cepuk dgn mama... bila salah jer kira-kira mmg kna cepuk... hahaha... tp hasil berkat didikan mama la Iejam bleh membaca pada umur 4 tahun... alhamdulillah... mama pon da start hantar Iejam ker Tabika pada umur 4 tahun tu, tp xde sapa nak kawan sgt dgn Iejam time tu sbb diorg ckp Iejam ni skema, suka berkepit dgn buku... hahaha tp time tu mmg Iejam suka membaca drpd maen lompat sana lompat sini... hahaha...



Dari tabika la cikgu tabika slalu tnya cita cita... even masok ke Darjah satu, darjah dua, sampai ker tingkatan plak kawan2 rajin dok sembang2 sal cita2 nih... tapi Iejam nih cita2 satu jer... hahaha... so Iejam pon jawab acapkali ditnya... Iejam nak jadik Doktor..



Well skrang Bachelor Degree Iejam bru jer abeh... huhu tp cita2 Iejam maseh belom tercapai... Iejam xdpt jadik Doktor dalam perubatan tp maseh ada lagi Doktor yg Iejam bleh capai... huhu so Iejam akan sambung belajar sampai Iejam capai cita2 Iejam... huhu....




So apa plak cita cita korg... sama sama la berkongsi dgn Iejam... nak tau jugak... huhu... dan sebenarnya Iejam join segmen Muz... dia wat segmen Cita Cita SI Anak Kecil ni... join la ekk dgn KLIK DISINI DENGAN KASIH SAYANG....



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

3 comments:

umie mia said...

semoga cita2 iejam tercapai ^_^

Rohaizam Rosli said...

tenkiu2... huhu~~~

muz said...

wow bakal doktor ne, kalo muz sakit boleh dapat rawatan free tak? hehe...

Teruskan sukses dalam perjuangan menjadi doktor ye...

BTW thx for join... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih