Monday, July 18, 2011

Grand Final NATCOMP 2011

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua....


Update : Senarai keputusan penuh dibawah ~~


Hua hua hua... beberapa hari Iejam tinggalkan blog nih... bersawang sudah... okay... nih Iejam nak citer kemana Iejam menyepi, bukannya Iejam merajuk bawa diri tp pergi mencari sesuatu untuk diisi.. hahaha... Now let's scroll ke bawah ~~~



Pasai ni la Iejam menyepi diam seribu bahasa di blog nih... Iejam ke Kuala Lumpur amnya, ke Stadium Putra Bukit Jalil khasnya.. untuk apa? tgk bola ker? tak lah... Iejam pegi tgk Malaysia National Band Competition NATCOMP 2011...


Hahaha... gigih Iejam ke sana sbb nak usha band feveret Iejam yakni SAHC BAND + SASBAND, both band from KEDAH yg mmg BEST !!!! Love my Heroes and Mulan ~~~ Well Iejam bergigihan ke sana walaupon menempuh berkilometer ke sana Iejam sanggup...


Iejam support band KEDAH !!!

(thanxx zakian for nice pic, dia lukis sendiri)


Sampai sana dah ptg daa.. then terus carik port baek punya utk kepuasan hati menonton (dok seat free jaa) kna la carik angle yg best... Iejam pegi sana dgn kwn2 Iejam... bertiga jer kitorg... Daam saat tu, tetiba kan Iejam terlihat Nurul atau familiar dgn Ajai Nurul... Haaa artis githooo datang jugak tgk band... teruja jap tgk dia dtg dgn scandal bru org putih githooo...dah xnak mengumpat... hahaha so Iejam continue la tgk Top 10 finalist NATCOMP 2011 berentap di gelanggang yg sama... so Jom usha gambar2 yg ditangkap...



Pose before Event start ~~~


SMK Chung Ling, Penang


cantik bju diorg... suka kaler tu~~~



Pasir Gudang School Band, Johor...


bru ditubuhkan terus masok final... hebat ~~



SMK Tinggi Klang, Selangor


Bju hijau daa cm The Cavaliers... huhu~~~


SMJK Jit Sin, Penang


Lagu One More Time Chuck Corea mmg best !!!


SMK Seri Garing, Selangor


Adore jap sbb diorg 1st time msok final...


Methodist Girls School, Pahang


Girls power ~~


Monster Gaga from Sekolah Tun Fatimah, Johor


Perghhh terbaek la korg~~


Dont call my name... Alejandro~~


Ramai suka persembahan Gaga dari STF~~


My beloved school band, Kolej Sultan Abdul Hamid, Kedah~~


Hall of Heroes theme mmg best ~~~


comel jer bdk2 kat dpn tu tgh tgk tv~~


hebat ada Zorro, Incredibles, Lanun bagai dan Merong.. haha~~



yg Iejam suka... Sedetik Lebih ~~~ ahaha terbaek !!!


St John Institution Naval Cadet Band, Selangor


dengan Tema Satu ~~


suka flag CG time nih... cantik ~~


Another Kedah, SMK Sultanah Asma ~~


Pahlawan Mulan gegarkan stadium...


When will my reflection show,who I am inside?

Reflection, Mulan theme song best !!!


Srikandi mula mengganas ~~~


Pose terakhir yg cukup hebat ~~~


SASBAND, SJINCB dan SAHC BAND


So mesti korg tertanya-tanya sapa yg menang kan... walaupon da kluar newspaper dan berita tp Iejam nak citer gak... hahahaha Firstly Iejam nak citer sal anugerah Best Drum Major... ehh Drum Major tu apa? bg yg xtau Drum Major tu yang dok baling2 tongkat tu, tongkat exceli namanya Mace ermm... so untuk Best D.M ni dimenangi oleh Drum Major SMK Tinggi Klang, Selangor... Okay la bg Iejam... but I do love D.M St John... bersahaja... but juri lebih suka D.M SMK Tinggi Klang... neway congratzzz adek~~


Best Drum Major > SMK Tinggi Klang, Selangor


Okay... next 3rd place yg membawa pulang hadiah trofi, pingat serta RM 2000 telah berjaya dirangkul oleh my school band SAHC BAND Kolej Sultan Abdul Hamid, Kedah yg menggegarkan stadium dgn tema Hall of Heroes... mempamerkan hero2 spt Zorro, Incredibles, Pirates of Caribbean dan Merong Mahawangsa... Yeahhh gembira sangat... huhu akhirnya my band dpt title Top 3 National Band... mmg sejarah la... sbb dari tahun Iejam lg kitorg byk kali try but this time mmg kenyataan lorr... huhu...


Congratzz SAHC BAND, Kedah 3rd Place ~~


St John Institution Naval Cadet Band meletakkan diorg di tempat kedua membawa pulang trofi, pingat serta RM 3000... bertema persembahan Satu yang menceritakan budaya2 Malaysia etnik Melayu, Cina serta India yg hidup dalam satu bumbung iaitu Malaysia... Sudah menjadi trademark SJINCB yg meriah dgn warna2 mmg sinonim dgn persembahan mereka... Tahniah SJINCB ~~~


2nd place > SJINCB, Selangor


Honestly, mmg seperti yg Iejam jangkakan SMK Sultanah Asma SASBAND mmg xleh dicabar oleh mana2 band di Malaysia so far... diorg mmg best !!! Persembahan mantap dari Srikandi Pahlawan Mulan mmg berjaya menambat hati juri dan penonton. Merekalah Juara Malaysia National Band Competition 2011 yang membawa pulang trofi, pingat serta RM 5000... Iejam mmg teruja sgt dgn persembahan diorg mmg best giler... huhuhu Tahniah buat SASBAND....


Best Hornline, Best Percussion, Best Colorguard dan Johan NATCOMP 2011

CAYALAH ASMA !!!


Pengalaman Iejam ke Natcomp 2011 nih mmg best sgt3... Berbaloi Iejam ke sana selaen dpt tgk band malah Iejam jumpa kawan2 lama Iejam... huhu best ~~~ Untuk keputusan penuh ranking band nnti Iejam akan update yer sbb organizer belom keluarkan senarai... hehehe~~~



Update :

Senarai keputusan penuh bagi NATCOMP 2011 :

1. SMK Sultanah Asma - 82.70
2. SMK St. John's Institution - 77.00
3. Kolej Sultan Abdul Hamid - 71.80
4. Sekolah Tun Fatimah - 71.20
5. SMJK Jit Sin - 66.15
6. SMK (P) Methodist - 65.30
7. SMK Tinggi Klang - 60.60
8. SMK Seri Garing - 60.15
9. Pancaragam Pasir Gudang - 57.60
10. SMJK Chung Ling - 56.35




- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -


11 comments:

Shuk_ArChie said...

Ada video dak? kalau ada bagi link boleh? kat youtube?

Mira R. said...

mesti happening kan? hehe :)

wahida idris said...

yeyyyyy! sekola sy JUARA!!! :)

tia @ Ini Kisah Tia said...

wahh . best2 . tapi Tia nak dengar lagu2 depa . ada yang rakam masuk youtube tak ??? tv ke ??

Rohaizam Rosli said...

video kat utube ada.... tv spt yg organizer ckp akan msok tv cuma bulan december nnti... rtm lorr and astro pon cuma bulan december nnti bru disiarkan... so nak cepat usha utube lorr...

Azyan said...

congrats sahc band!!!
gila bnyak ahh improve.serius band kedah terbaik.bangga jadi rakyat kedah.haha,pdhl tak da kaitan pun dgn asma n ksah -.-
cuma knal band members ja :3

Nurasyiqin said...

wah, tgk pic hebat tol dak2 skola nih..=D

Syahirah Jermadi said...

best ah natcomp tahun ni. seronok tgk suma dh improve and creativity level masing2 pun dh exceed expectations. :D

Syahirah Jermadi said...

Best lah natcomp tahun ni. Although before this tgk kt youtube ja, this year dapat p mmg syiokk ah. haha. supporters mmg sgt semangat and bands pun dh improve banyak kn. :D

Rohaizam Rosli said...

syahirah >> btol3... mmg best sgt3.... da xsabar nak tgk next punya daa... huk huk ~~~

c genk bah ne said...

SMK Sultanah Asma mmg best
genk penh tgk kt tv tp tak tau apa nama petndingan tu..tp masa tu da negara luar jugalah...tak silap mereka juara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih