Wednesday, July 13, 2011

Justin Bieber : Why ???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...


Ermmm Iejam berfikir byk kali jugak nak post ke tak entry nih... sebenarnya Iejam terlintas nak tulis pasal nih selepas kejadian menyinggah ke blog seseorang... tuan punya blog rsnya akan tahu la... hahaha... bukan kes gadoh ker apa tau... kang korg semua pk songsang plak... haha erkk songsang?? eh eh...serong... hik hik ~~


Msti korg perasan kan dgn title entry Iejam kali ni... pasal JB atau famousnya Justin Bieber... knapa dgn JB nih... apa kes plak dgn empunya blog yg Iejam maksudkan... nak tau terus membaca... yg nak berdebat dgn Iejam sal JB nih pon baca sampai abeh... AMARAN ENTRY NIH PANJANG GILERRR....




Bukannya apa... pada mulanya kalau korg semua nak tau... Iejam xberapa minat dan xberapa suka dgn JB nih... awal kemunculan bintang yg bernama JB nih dgn lagu Baby tuh sebenarnya buat Iejam xgemar dgn dia... sbb bg Iejam suara dia still budak of kos mmg dia bdk pon... yg penting sbb Iejam dgr mulanya vokal dia xbest mana pon... Bg peminat JB, plizz dont jump to conclusion but read this entry till the end first okay ~~~


Iejam continue... then si JB ni start meletup2 dan ramai anak muda mudi menggilai beliau (kata ganti nama baek punya) sampai nanges2 bagai sampai Iejam tersenyum sinis melihat mereka2 ni sambei pk entah apa la yg korg minat kat bdk tuh... aiyoooo....

p/s : jgn marah ekkk....


Lebih mengejutkan Iejam... then tetiba dgr berita yg JB nak wat documentary film sal diri dia, ehh nak kalahkan MJ ker... MJ tu Micheal Jackson bg yg xtau la yg tau tu bgos la... tau jer sal bab film tu, Iejam terdetik jahat dlm hati ni xnak tgk film tu... hahaha keji kan... kan kan....




Nak citer perkara, kawan baek Iejam, Charp nama dia....(full name Syafiqah tp Charp glamour katanya) dia mmg fanatik dgn JB nih... dijadikan satu ketika pegi karok dgn dia (karok tu singkatan bg karaoke) di saat tgh gila kentang tentionnya... then dia nyanyi satu lagu JB... Never Say Never... di saat tu Iejam menyedari lirik lagu tu sgt best dan memberangsangkan semangat...


Korang tau apa yg Iejam buat?? Ehh takk Iejam xnyanyi sama2... Ohh tak jugak Iejam xdela kejam sampai swoh kwn Iejam tukar lagu... hahaha Ermm okay Iejam citer, Iejam balik bilik, carik lagu tu then carik lirik dia... lirik dia mmg Iejam suka... xsangka mmg best plak... hahaha... Then melarat dgr lagu Pray... sbb Iejam dgr kat radio n TV...



Ehh korg ckp Iejam minat JB?? Ohh tak... Iejam xminat pon JB nih... ok sambung... kan Iejam dah ckp panjang entry nih... balik cuti yg start Mei lepas... tgh asyik download movie nih... tetiba terusha movie Never Say Never nih... so terdetik rasa nak tgk apa kandungan movie nih sampai ramai giler pegi tgk... Iejam download n usha ~~~



Jeng jeng jeng... bila Iejam tgk movie nih... Iejam kenal sapa JB sebenarnya... JB sombong kerek berlagak hebat, JB femes sbb muka cute ensem ramai pompuan suka sbb tu laku album dia dan segala bagai yang ada dalam kepala otak Iejam ni terus lesap... rupanya JB bukanlah spt yg difikirkan oleh Iejam... he's nothing like I've mentioned above...


Then Iejam usha video2 yg diuploadkan oleh kidraulh yg mana JB time kecik2... kat situ Iejam nampka JB ni bukan talented.... nak tau knapa?? sbb talent ni boleh diasah... but he's Gifted... seryes... Itu yg boleh Iejam ckp bila tgk kebanyakan video yg kidraulh uploadkan... JB voice dia unik... but well dia still young myk yg dia blajar rsnya nanti dia akan lg bgos...



Mungkin ada yg xpuas hati dgn apa yg diperkatakan oleh Iejam kat atas... bukan niat nak kutuk si JB nih okay... just pandangan dan apa yg Iejam pk n rs... but now... Iejam ada gk suka beberapa lagu dia... huhu~~~


Okay... kalau maseh korg ingat time awal td Iejam nak citer apa kaitan dgn blog sumone kan... empunya blognya namanya Izyan Nadira binti Abdul Malik... belog 1001 Kisah : Izyan Malik.... Saat Iejam bukak belog nih, Iejam dgr lagu blog nya... That Should Be Me by JB... sgt sedap... dan Iejam suka... melekat sampai sekarang... time tgh merepek ni pon dok dgr lagu nih jugak... hahahaha....


hahaha dah dah... pnjg dh nih... k la xnak merepek lg... entry pnjg nih sapa la nak baca adoih... before ending... peminat JB ni pendapat Iejam tau... kalau da yg xpuas hati tu ckp la kat Iejam... jgn anti Iejam plak... but one thing yg Iejam suka tntg JB : He's good add lips songs... mmg best... respek dia yg tu... thumb up!!! Gudluck, All the best JB ~~


p/s : Iejam guna kaler purple jer sbb Justin Bieber suka purple...



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

8 comments:

Shuk_ArChie said...

Shuk suka LAGU Jb drpd dulu lagi.. Waktu mula2 album pertama dia Shuk layan! Cuma shuk benci dia jugak bila tgk dia buat sign fuc* & berlagak... Tapi lepas tgk never say never.. ok... dah paham.. Shuk tak benci dia & suka lagu dia.. Tapi TAK minat dia.. (^_^) boleh la takat JARANG2 dgr lagu dia... Shuk cuma layan teruk2 D.Archuleta, Sonohra, Mans zelmerlow je... huahahahaha!

Cik Purple Pinkypuff said...

celi cp pon memula tak minat kat bieber nih.. meluat n geli sgt kat dier..tp sbb dgr lagu pray n tgk never say never baru cp tau, dia sgt comel! patot la nephew cp pon dah tegedik2 mcm pompuan nyanyi lagu dier nih..hahaha... skg?? 'that shud be me" jd pujaan hati..hihihi masi minat lg, tp bru2 nih ade bce(bce tajuk jela..) psal dier hina islam tak silap..nti search balek arr blog tuh..hihi..ari tuh tak sempat bce..:p..

senyumSOYA said...

uish...peminat tegar justin biiber ni.. hehehe..

Rohaizam Rosli said...

CP >> yeke.. Iejam xdela amek tau sgt perkembangan JB nih... suka lagu dia jer... ermm kna cek nih.. huhu

SOYA >> ehh Iejam bukan la peminat tegar JB...

hana sudradjat said...

BIASANYA saya tak baca entry panjang macam ni.tapi kali ni baca sampai habis sebab anda buat saya rasa saspen.hahahahaha

p/s saya bukan peminat JB dan bukan pembenci hahahahaha

cik paja hanim said...

saya tak minat JB tapi sy sokong JB sbb dai suke kaler purple..satu geng!hahahah

iMBobo said...

byknye info psal justin!

c genk bah ne said...

genk layan lagu je..orngny tak hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih