Saturday, November 19, 2011

Pengejar Bayang Cinta

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Waaa.... Tajuk entri pengejar bayang cinta nih... bukan apa memalam nih Iejam melayan lagu... huhu sudah lama tak dengar lagu melayu... so tetiba jer malam nih merasa nak dengar lagu melayu plak... hehehe....


So dah berputar putar lagunya... tetiba sangkut jap kat satu buah lagu yang mmg bg Iejam cm feeling giler... huhuhu... pehtu layan sama video clip lagu nih... carik la kat Utube... huhu perghhhh terbaek la MV dia pon.... sesuai sgt dgn lirik dan feeling lagu nih... hahahaha....


Nak tau lagu apa??? yeahhh lagu nyanyian Shahir.... tajuk lagu Pendam... terbaek lah... mmg layan giler lagu nih... lirik dia mmg best... aku yang mengejar bayang cinta.... huhu tu yg tajuk entri jadik pengejar bayang cinta tuh... huhu so jom usha plak video clip dia... hehehe....







- CETUSAN MINDA UNTUL PERKONGSIAN BERSAMA -

Tuesday, November 15, 2011

Nak Kawen Jugak La !!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Selamat kembali menyelami dunia korea bersama Iejam... Huhuhu... Iejam baru jer abeh tgk Adam Couple dalam We Got Married... maybe ada yg ckp Iejam ni lmbat... but Iejam bru jer tergerak hati nak tgk... before ni terlalu obsess dgn Running Man... huhu


Well... bagi yg tak tahu We Got Married nih rancangan tv show kat korea yang menemukan idol star utk dikahwinkan secara olok2 dan hidup bersama... huhu so Iejam bru abeh tgk Adam Couple... iaitu Jo Kwon (2AM) dan Son Ga In (Brown Eyed Girls)










Pasangan petite nih mmg terbaek... Iejam mmg terhibur sgt sgt dgn telatah diorg dlm WGM nih... setiap episode mmg ada jela... suka dgn Jo Kwon... dia mmg menghiburkan... yela mungkin org akan lebih suka cop dia lembut sbb perwatakan dia cmtu kan... but bg Iejam okay ja...


So selama 3 hari bertapa depan lappy menghabiskan 58 episode Adam Couple sahaja... huhu mmg gigih la Iejam tgk WGM nih... huhu buat couple laen Iejam belom tgk lagi... mission seterusnya la tuh... hik hik hik ~~~










Bila usha episode terakhir... waaa sayu sgt... mengalir air mata nih bila episode Adam Couple nih dah tiba ke penghujungnya... sedih melihat perpisahan Jo Kwon dan Ga In nih.... yela dari saat first time diorg jumpa kat park sampai la abeh Iejam tgk semuanya... mmg motto family la diorg nih.... nak tahu motto family diorg apa??? “Troubles, hardships and happiness” hahaha.....


Mmg diorg bermula dgn kesukaran dan masalah... but yg best diorg endure bendu dgn baek skali... huhuhu... yang best lagik... diorg produce lagu yang mmg best related dgn hidup diorg sebagai married couple... nak dgr kna la carik... first lagu duet Jo Kwon & Ga In - We Fell In Love... mmg terbaek lagu nih... huhuhu









Lagu We Fell In Love nih dicipta lepas Jo Kwon beria sgt buat lagu utk Ga In... tp ditolak oleh producer... producer tu ckp pelik... hahahaha.... so ada song writer lain buatkan lagu... iaitu Jae noona (Brown Eyed Girls)... so tu yg jadiknya lagu duet tuh... huhuhu


Tapi lagu yg Jo Kwon buat tu tak sia sia... Jo Kwon work out.. jadikkan jugak lagu solo dia yg khas ditujukan buat Ga In... tajuk lagunya Day of Confession jugak dikenali sebagai Moving Song atas sebab lagu tu direka time diorg pindah dari rumah kontena ke rumah lebih elok sikit... huhu....










Apapon Iejam mmg suka dgn Adam Couple... terbaek sgt sgt.... suka sgt sgt.... huhuhu.... Yela Iejam tau Iejam ni peminat 2Am... tp Iejam suka Adam Couple sebab apa yg berlaku kat diorg sepanjang diorg jadik couple tu yg buat Iejam mmg suka diorg... huhu Go Adam Couple... even daa abeh but Iejam mengharapkan diorg akan date betul2... dan get married yang sebenar2 nya... huhu~~~



History Room !!!!


Segalanya kekal dalam ingatan kami peminat semua.... Love JoKwon&GaIn ~




- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Wednesday, November 9, 2011

Jom Usha Gadis Comel

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Orait... kembali lagi Iejam kali nih... So entry kali nih nak story morry sal So Nyeo Shi Dae (SNSD) atau lebih dikenali sebagai Girls Generation... Girls Group Korea yang menjadi kegilaan ramai jejaka... hahahaha....





Kumpulan yang dianggotai oleh 9 gadis jelita dibawah naungan S.M Entertainment ini sememangnya famous di rantau Asia ini seperti di South Korea sendiri, Japan, Thailand, Singapore, Philippines, Indonesia dan juga Malaysia sendiri. Kumpulan yang ditubuhkan pada tahun 2007 ini mempunyai lagu lagu yang best lagik rancak seperti Gee, Tell Me Your Wish, Oh!, dan banyak lagi... (tak tersenarai plak)









Diketuai oleh YoonA memegang tugas dalam memastikan kumpulan ini terus gah bersama ahli kumpulan yang laen seperti Yuri (my feveret..haha), Taeyeon, Jessica, Sunny, Tiffany, Hyoyeon, SooYoung dan SeoHyun (Maknae diorg yg cantik hahaha)....










Yeah... apa yang Iejam nak story adalah SNSD nih bru jer keluarkan album baru... The Boys... haaa lagu2 dalam album nih bleh tahan letus dan best nya... Seminggu dipasaran sebanyak 6 buah lagu telah pon tersenarai dalam carta TOP 50 Billboard Korea... haaaa yang lg bestnya... bukan takat tersenarai... malah salah satu lagu SNSD menjuarai carta tersebut.... nak tau lagu apa??? Jom klik klik lagu tersebut kat bawah nih dan layan lagu tersebut....





Yeahhh... daa enjoy sudah... so try la layan2 lagu lagu yang ada dalam album baru SNSD... huhuhu dan dgr katanya nnti SNSD akan buat konsert kat Singapore... huhuhu kawan Iejam daa siap da plan nak pegi sana... so korg yang mana yg minat dgn SNSD jgn terlepas peluang yaaa...



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Sunday, November 6, 2011

Saya Mmg Gila Korea

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Waaaa bru jer td belek2 shout box... ada org tag Iejam lorr kat entry dia... huhu memandangkan tgh free skrang... so boleh la Iejam nak buat entry nih... huhuhu... empunya yg tag Iejam tuh... Cik Farieyna... huhuhu....


Before Iejam menjawab soklan soklan yang diberikan oleh Cik Farieyna, Iejam nak sertakan dlu la rules yang telah direka oleh mereka2 yg terdahulu untuk segmen tag mengetag nih... so Iejam senaraikan sebulat2nya lah yer...


Rules....
1) must post this rules
2) post 11 things about themselves in their post
3) answer the question that those tagger set for you
4) have to choose 11 people to tagged them in their post
5) don't forget to go their page and tell them
6) no tag back!
7) no stuff in the tagging section that "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a Really trust with all honesty) have tagged 11 people

So Iejam start dgn 11 things about Iejam dlu lah...
- Iejam, my pet-name...
- 8 May 1988.. (still muda lg)
- Anak KEDAH... mai chek mai githooo...
- loves CAT... sbb diorg comelll..
- enjoy watching Korean Dramas n Movies
- Korean songs jadik halwa telinga...
- suka bangat menyanyi... 3 4 jam dlm kbox pon bole jd...
- tgh tanam anggur, berehat b4 sambung master...hehe
- kreatif, inovatif dan sensitif... waaa tif tif tif blaka...
- suka kaler BIRU... hahaha...
- dan syg bangat sama family... ngee ~~


Haaa so daa settle, now Iejam nak jawab soklan yg tagger berikan... hahaha soklan khas utk penggemar Korea cm Iejam... hik hik hik... so nih la jawapannya yer Cik Farieyna....


1- Suka korea?

Alamak... bukan jer takat suka... dah addicted daaa... huhu....


2- Kalau suka, movie or drama pa yang korang suka?

Kalau nak story sal nih... mmg panjang... but Iejam ringkaskan aja... drama yg Iejam suka... so far yg takat Iejam daa tgk... Princess Hour (info byk sal cara hidup Maharaja diorg, suka bangat), You're Beautiful (dpt layan lagu2 yg best), Secret Garden (story mmg best - addicted habesss), City Hunter (action mmg meletup - Terbaek Lee Min Ho), Scent of a Woman (mmg menyayat hati, A+), cuma xleh nak komen lagi Drama2 baru mcm Protect the Boss, The Greatest Love, My Girlfriend is Gumiho, dan Lir to Me ssb Iejam belom abess tgk... hehehe....


3- Cer citer pasal movie or drama tu?*mnatau sy blm tgk,ble gak download...:p

Macam yg Iejam jawab soklan kat atas... huhu ~~~


4- Penyanyi korea lak, sapa korang minat?

Myk nih... 2AM, 2PM, SM The Ballad, SuJu K.R.Y, JYJ, SNSD, dan Infinite.


5- Napa minat artis tu?

Ermm... 2AM - sbb ballad songs diorg mmg best, 2PM - lagu rancak yg enjoy sgt, SM The Ballad - ini mmg terbaek, suara best, lagu best, harmoni best..., SuJu K.R.Y - layan diorg nyanyi KyuHyun Ryeowook dan Yesung mmg terbaek..., JYJ - layan lagu In Heaven, SNSD - lagu best dan comel2 blaka..., Infinite - Lagu mmg terbaek, dance kareografi mmg terbaek - mmg suka gila tgk diorg menari hebat gilerr.


6- Apa ayat korea yg korang tau? n apa maksudnya dalam BM.. *xyah la yg senang2 cam annyeong tuuhh...

Namja - Lelaki
Yeoja - Perempuan
Dorawa - Pulanglah
Kajima - Jgn Pergi
Eolmana - berapa banyak
Sirheo - Tak suka/Tak mahu/Benci

Hahaha... cukup la kot... Iejam pon tau penda2 simple jer... huhu...


7- Mesti korang teringin nak g Korea kan? nak bawak sapa la tu yahh?

Haahaha menjadi salah satu cita cita kot nak g Korea nih... huhu nak bwk sapa tuh xsure plak... kalau boleh pegi dgn kawan2 lagi best... xdela sengsorang jer...


8- Suka music? Tau ka main alat2 musik? if tau, apa la benda tu ya?

Suka sgt... huhu... Dlu Iejam masok pancaragam time skolah so boleh la maen alat muzik... Iejam boleh maen Tuba dan Flute... huhu...


9- Nak tgk gambar korang masa kicik?

Ahakkk... sorry xde softcopy semua hardcopy... tak scan pon... hehehehe~~~


10- Are u Single? Married? Divorce?

Hahahaha.... Still single laaa.... Xpenah married xpenah divorce pon...


11- Rasa²nya 10 tahun akan datang, apa suda jadi dgn kamu?

10 tahun ekk... kalau 10tahun maknanya... Apa yg Iejam impikan mintak2 dpt iaitu boleh stay kat Korea selama 2tahun, daa kerja dan menpunyai simpanan wang, rsnya mungkin daa ada anak angkat... sbb Iejam ada plan bila daa keja pehtu nak carik anak angkat sorg... huhu... dan mungkin sudah berkahwin... planning cm nak kawen umur 30... huhu....


Haaa so dah terjawab kan segala persoalan... huhu.... waahhh gigih ni haaa berstory morry nih... so lepas nih Iejam plak nak carik 11 org nak tag... but before that... Iejam nak set soklan untuk mereka mereka yang Iejam nak tag nih untuk diorg jawab plak... hehehehehe....


Jom Jawab nih kepada yg ditag :
1. korg jenis suka berkawan atau tidak??

2. berapa ramai kawan yg korg ada bila korg dlm kesusahan??

3. Korg lebih suka berckp dan kurang mendengar atau suka mendengar dan kurang bercakap??

4. Korg suka berhibur?? Apa yg korg buat utk berhibur??

5. Jika diberi pilihan, korg nak stay kat negara 4musim atau negara bermusim tropika??

6. Korg layan lagu yg cmne?? Lagu apa jer yg korg layan??

7. Korg layan tak Korea?? Yela tak semua layan korea nih...

8. Penah tgk Drama Korea?? Drama apa jer korg tgk???

9. Korg kenal tak SNSD Girls Generation??? Minat diorg tak?? Diorg Comel tak??

10. Tak kisah korg minat korea ker, bollywood ker hollywood ker mallywood ker, bagi korg sapa artis lelaki yg korg suka???

11. Artis wanita plak???


So dah siap soklan now Iejam nak start dgn senarai mereka yg bakal ditag :



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Salam AidilAdha

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera










- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih