Thursday, February 7, 2013

Segmen Go Green Campaign

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Bagi menggalakkan gaya hidup hijau (go green), jadi Iejam buat Go Green Campaign untuk semua blogger blogger join... huhu... Pakat sama sama amalkan gaya hidup hijau dan jom tolong Iejam sebarkan kempen gaya hidup hijau ni pada semua rakan rakan blogger kita... lgpon ni 1st time Iejam buat... saya budak baru belajar.. huhu~~


Apa yg Iejam nak capai dgn kempen ni adalah Iejam nak sebarkan semangat Go Green kpd semua blogger yg ada... so bleh la kita pakat2 menjaga alam sekitar kita yg kini berdepan dgn ancaman pencemaran serta sifat lalai kita sehari hari selain membantu rakan2 blogger yg laen utk saling kenal mengenal antara satu sama lain dan menambah bilangan follower masing2... menarik tak..?

Caranya mudah jer... camni tau:

1. Buat entri "Go Green Campaign" : korg bleh kongsi apa yg korang dh buat or akan buat utk sama2 menjaga alam sekitar...  ceritakan aktiviti go green yg pernah korang join ker... it's up to you okay ~~

2. Jgn lupa sertakan Banner Campaign Iejam dlm entri korang tu... (cantik tak banner tu? hehe...)

3. Sertakan link blog post korang kat komen Iejam. So Iejam letak korg dlm senarai blog list Iejam, harapnya bleh letak semua la...if tak bleh Iejam buat list tu kat bwh komen ni dan diupdate utk korg (I'll decide which one better okay, any suggestion gtau Iejam okay...)

4. Rerajin la BW and follow rakan2 blogger yg join kempen Iejam (suka dgn blog Iejam? follow Iejam sgt lah dialu-alukan... hehe~)

5. Iejam buat kempen nih sepanjang bulan Februari 2013... so till 28 Februari 2013 lah~~

6. Iejam buat go green ribbon, so korg bleh la letak kat blog korang mcm Iejam letak kat blog Iejam, tanda korg bersemangat go green...huhu~~
Itu jer... Iejam xnak susah2kan korang semua... yg penting korang sama2 tlg Iejam sebarkan kempen ni supaya lebih ramai yg akan menjaga alam sekitar demi kelestarian generasi masa depan... insyaAllah ~~



CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih