Friday, May 6, 2011

S. K. T. R. (Sekolah Kebangsaan Taman Rakyat???)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


S. K. T. R.

Sekolah Kebangsaan Taman Rakyat???

bukan...bukan itu yaa....

tapi ianya adalah....


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


Sahabat...

Kawan...

Teman...

Rakan....


semua ni sgt sinonim dgn hidup kita kan...

for sure korg pon ada kan semua ni kan...

for me semua type yg kat atas ni ada...


Bagi korg... brapa penting mereka2 ni buat korg???

camne korg melayan mereka2 ni???

kat mana diorg ni dlm hati korg???

(xper korg jwb dlm hati jer ekk)


Bagi aku, mereka2 ni sgt penting dlm hidup aku...

tanpa diorg aku xleh hidup...

setiap org yg bergelar sahabat, kwn, rakan mahupun teman

pasti ada dlm hati aku...


mmg aku akui ada kalanya..

ada antaranya mungkin menerima

layanan yg special skit dari yg laen...

bkn berat sebelah tp mungkin aku lebih selesa...

mungkin ada kalanya juga rapat...

dan adakalanya renggang...

walaupon renggang tp tetap dkt dlm hati...

aku xleh buang mereka2 yg ada dlm hati aku...

once u r in my heart then there's no way out (ouuccchhhh)...


well aku tau...

aku nih macam2 perangainya...

kdg ok kdg tak...tp ini la aku...

aku menerima seadanya diri aku...

tmbh2 lg mereka2 ni...

kalau itu la diri mereka maka...

itu la yg aku terima...huhuhu~~~


kdg aku tak amek kesah sgt...

apa2 benda yg mungkin menyakitkan...

mungkin tak sengaja...

tp sbgai insan biasa ni...

adakalanya pasti tak mampu...

menahan segalanya...ibaratkan...

sekeras mana batu, andai terusan dititik air pasti akan merekah jua...


sebagai mereka2 yg bertitle shbt, kwn teman and so on...

korg syg tak kat mereka2 yg juga bertitle dlm hidup korg???

msti syg kan...cmtu la aku...hahahaha (poyo la plak)

aku kalau dh rapat dgn sesapa...

mmg aku akan jaga dia...mungkin ada yg tak selesa...

well aku penah jugak buat org laen tak selesa...hahaha....

tak per la janji aku ikhlas...lalala~~~


hmmm....

ckp sal ikhlas...ikhlas kan la diri ekk...

bila kita bershabat, berkwn, berteman or ber apa2 aje la...

hubungan sesama insan ni akan mekar...

dgn hati yg ikhlas, malah dpt pahala lg tmbh2 kerana Allah S.W.T

tp itu la...tak semua yg bertitle sejati...

means sejati tu bkn tak lelaki sejati...

tp shbt, kwn, teman and etc yg sejati...hahaha~~~


yg penting sekali...

jgn sesekali jd mereka yg bertikam belakang...

betrayed kwn2 and semua benda keji la....

jgn la sekali2 wat cmtu...

mungkin hari ni hari diorg...

kang nanti2 hari korg...

HAMEK KO!!!!


subjektif lorr berckp sal topik ni...

sbb kita xleh ukur seberapa jauh keikhlasan dia...

seberapa sejatinya dia toward hubungan yg dibina...

malah xleh ukur sedalam mana syg nya dia kat kwn2 dia...

betol kan?? xde alat pengukur lg yg bleh ukur...


semua ni bergantung pd...

DIRI SENDIRI...

yela nak berkwn dgn org cmne...

tp ingt la...hidup kita ni bkn sengsorg...

kemarin kita wat kat org harini org buat kat kita...

esok kita balas balik...lusa org kasi kaw2 punya kat kita...

haaaa bru tahu mengadah...hehehe~~~

(nasihat diri sendiri jugak ni)


hmmm eehhh

byk plak meleter...k la...nak tido...

but b4 tu...selalu2 la mendoakn kejayaan mereka2 disekeliling kita...

maafkan mereka2 disekeliling kita...

mudahan hati kita lebih tenang...

insyaAllah...

k la selamat malam semua....

gudnite sleep tight~~

love all~~~


Assalamualaikum....

2 comments:

cenderawasihputih said...
This comment has been removed by the author.
cenderawasihputih said...

entry yang menarik...
maaf nyut...mungkin aku akan amek sket dr entry ni utk blog aku...harap ko halalkan...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih