Thursday, June 30, 2011

Knapa Mahu Perfect ???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Kenapa mahu Perfect?? Knapa msti Perfect?? Apa ada dgn Perfection?? Kita kdg2 mahukan sesuatu itu sempurna atau dgn kata laen perfect. Iejam sendiri kdg2 mahukan sesuatu itu berlaku dgn perfectnya... Korg2 macam mana??

Tapi jika dilihat perfection ini dari suatu sudut yg berbeza, dari segi pergaulan dan perhubungan, perfection adalah musuh bg jalinan kasih sayang antara insan. Nak tau kenapa?? Bila kita mahukan perfection didalam perhubungan, secara tidak langsungnya kita telah menetapkan beberapa syarat dalam menjalinkan hubungan dgn seseorang.


Ada yang mahukan pasangan mereka seperti hensem ataupon cantik yg dgn ini korg2 akan menjadi lebih memilih. Apa ini dikatakan perfection? Memiliki pasangan yg cantik mahupun hensem ini adalah perfect??


Iejam slalu lepak2 dgn kwn2 Iejam, bila ditanya jenis pasangan yg bagaimana yg mereka idamkan, rata-rata akan memilih mereka2 yang cantik2 dan hensem2 aja utk dijadikan pasangan. Abeh tu?? Mana nak letaknya yg kurang cantik or hensem fizikalnya?? Tak sedarkah bahawa hensem dan cantik itu cumalah subjektif, cantik bg ko belum pasti cantik bg aku... sbgai contoh la...huhu...

Boyfriend korg msti hensem cmni ker???


Atau ini tafsiran korg tentang cantik??

(gambar sbgai contoh ja kang xpasai2 kna serbu dgn peminat Lisa)



Bagi Iejam, Perfection itu tak bermakna apa2, selagi kita mencari perfection dlm diri seseorg semakin kurang perfect dia akan kita lihat. Buat apa nak cari yg perfect kalau dia adalah yg terbaik buat kita?? Iejam lebih prefer yg terbaik, segalanya terbaik. Tak kira dalam kerja, pelajaran mahupun perhubungan.


Jadilah pasangan yg terbaik utk pasangan korg, bukannya perfect dan jgn sesekali mengharapkan pasangan korg menjadi perfect. Jadilah sahabat/kawan yg terbaik, kawan yg baek tidak menilai kwn2 hanya kerna paras rupa mahupun laen2 faktor. Jadilah anak yg terbaek buat kedua ibu bapa korg. Jadilah yg terbaek dalam segala apa yg korg kerjakan, jgn mencari kesempurnaan. Kesempurnaan itu sebenarnya tiada. Tiada yg sempurna di muka bumi ini melaenkan Allah S.W.T. Maka jadilah hamba Allah yg terbaek. InsyaAllah....


Mesti rakan2 blog pelik knapa Iejam jd macam ni? Iejam mahukan yg terbaek sebenarnya, cuba memberikan yg terbaek melalui blog Iejam ni. Cuba sedaya upaya memuaskan hati Iejam dan juga rakan2 yg membacanya. Biasa lah, kdg org suka dgn apa yg kita tulis, kdg org rs bosan... huhu... Apapon semangat mau ada... Terus memberikan yg terbaek !!! hahahaha....


Ermm, okay lah... Iejam rs cm nak BW plak nih... nak melawat kwn2 plak... huhu... teruskan memjadi yg terbaek dan jgn lupa utk berikan komen2 membina buat Iejam. Mudahan boleh Iejam memperbaiki segala kelemahan yg ada... Terima kasih semua ~~~

10 comments:

mfz said...

sokong ! cantik or hensem ta bermakne dye uh perfect en?

Rohaizam Rosli said...

btol2... yg penting akhlak dan peribadi... huhu....

Aida Omar said...

sangat SETUJU dengan iejam..
kalau rupa paras cantik tapi dalam tak cantik..automatik org pandang tak cantik. Kalau luar x seberapa tp dalam cantik orang akan selalu memuji kecantikkan itu :)

Rohaizam Rosli said...

huhu... sokong jugak dgn aida... rupa paras ni xkekal... lama2 berkedut jugak... tp akhlak yg mulia ni xkarat ditelan zaman... huhuhu....

sergeant keroro said...

yup, setuju!

biar besederhana :)

p/s : lisa memang lawa XD

Rohaizam Rosli said...

huhu kan3.... huhu lisa mmg lawa... hahaha~~~

Apih El Nino said...

Takde yang sempurna kot dalam dunia ni.

Rohaizam Rosli said...

btol.. sbb tu kita perlu jd yg terbaek instead of jadi perfect... sbb mmg tiada yg perfect... tp ianya bukan juga alasan utk kita utk tidak menjadi yg terbaek... kan kan kan??

CikFF said...

ble perfect.. kepuasan terasa.. :)

Rohaizam Rosli said...

tp ada ker yg perfect??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih