Monday, September 19, 2011

Jom Sama Sama Usha

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Annyeonghaseyo... huhu hari nih story morry sal Drama Korea.... huhu nak ckp ckp sikit mana drama korea yg boleh blogger semua usha2.... nih totally pendapat dari Iejam lar... so tak tau la point of view dari org laen macamana... hik hik....


Iejam mmg suka giler tgk citer korea dan boleh ckp myk gk citer yg Iejam tgk... so dah macam macam plot citer, plakon dan genre... huhuhu.... so Iejam story sikit sikit la ekkk.... huhuhu.... first Iejam nak senaraikan drama yg Iejam tgk... punya high rating dan plakon hot hot blaka....


Well citer yg Iejam maksudkan siri drama Dream High... yg mana siri ni ditayangkan di South Korea bermula 3 Jan hingga 22 Feb 2011... siri drama ni mempertaruhkan lakonan dari bintang bintang muda yg famous dalam bidang nyanyian.... antaranya Kim Soo Hyun ( bintang baru), Taecyeon (2PM), Suzy (Miss A), Ham Eun Jung (T-ara), Wooyoung (2PM) dan IU... Walaupon begitu... bg Iejam plot citer nih kurang 'ummmpphhhh' kerana klimaks cerita ni tidak begitu meruncing... namun bg mereka yg suka menikmati muzik... citer ni mempunyai OST yg begitu menghiburkan.... Apapon Iejam puji IU sbb lakonan dia best !!!! go IU !!!




Okay next citer apa plak yer... huhuhu next pon citer bergenre muzik... iaitu Heartstrings a.k.a You've Fallen For Me.... huhu tonggak utama drama ni adalah Jung Yong Hwa (C.N Blue) dan Park Shin Hye.... bab lakonan tak yah ckp sbb Park Shin Hye mmg mantap... Iejam mmg adore dgn lakonan dia... huhuhu lagu2 plak... terbaek sbb suara Yong Hwa mmg sedap... so citer ni plot boleh tahan... tak bosan... cuma klimaks citer ni rs sgt... but still worth it utk tgk citer ni... OST... Iejam suka Because I Miss You by Jung Yong Hwa.... best !!!!




Hahahaha selesai dah dua so lagi dua lagi citer nak story.... well citer seterusnya nih mmg rsnya sapa yg rajin usha blog Iejam mmg akan tau... hehehe City Hunter... drama yg baru jer Iejam habeskan... well... terbaek... citer action.... Iejam mmg puji lakonan bintang bintang dalam citer ni iaitu Lee Min Ho dan Park Min Young... huhu mmg terbaek.... suka sgt... plot citer yg laen dari citer yg penah Iejam tgk... scene action mmg superbly done... ending mmg terbaek.... hehehe.... sedih oooo... hahaha.... usha2 la citer nih.... xde jiwang karat sgt... bg yg tak suka jiwang2 la...





Tadi tak jiwang karat.... dan sekarang mmg jiwang karat punya citer... hahahaha well rsnya mmg famous citer nih... drama Secret Garden... lakonan Hyun Bin dan Ha Ji Won... mmg must watch la citer nih... terbaek sgt sgt sgt.... plot citer yg terbaek... Iejam mmg nanges tgk citer nih... terbaek sgt.... OST terbaek.... Iejam mmg suka giler... citer ni tak pernah luput dalam fikiran Iejam... pasti akan ulang berkali kali... (dah ulang sampai 3kali da pon)... hahaha...





Well ni citer yg dlm tahun ni yg Iejam tgk la... yg before before ni pon ada gk... yela... kalau nak usha yg before nih macam yg famous famous Boys Over Flower, You're Beautiful, Personal Taste, Beethoven Virus, My Girl dan so on lagik... byk... huhu.... tp yg Iejam suka yg nanges nanges ni cm Autumn in My Heart.... hahaha....


Ermmm... yg tu yg dah tgk... lepas ni Iejam nak usha citer citer ni plak... tak sabar nak usha Protect the Boss, 49 Days, Scent of a woman dan lagi kot.... hahaha.... so jom pakat pakat usha... kalau nak klik link ni.... http://myasiancinema.com



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

2 comments:

me_ily said...

dream high ke heartstrings best lagi ?

Rohaizam Rosli said...

Ermmm.... bergantung lah... Bagi Iejam...

Dream High >> plot dia xdela ada klimak yg begitu mengcengkam jiwa... tp cerita dia cukup menghiburkan... tak bosan tgk.. lagu2 best... enjoy la tgk....


Heartstrings >> Plot cerita okay... enjoy gk tgk... cuma for drama nih ada unsur tradisional korea sikit... enjoy gk tgk... huhu...


So kalau Iejam lah... Iejam lg suka Dream High... sebab lagu best, then sbb Iejam minat IU, 2pm , dan JYP so mmg excited la tgk... huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih