Saturday, September 17, 2011

Salute Sama Kamu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Dah usai menonton episode terakhir drama korea City Hunter... waaaa last last cmtu pengakhirannya.... pasti akan merindui citer nih... huk huk huk.... mmg best... drama aksi terbaek dari Lee Min Ho... best !!!!



Dah tentu nama drama aksi ni msti byk aksi kan dalam citer ni kan... pasti kalau korg usha tgk aksi aksi dalam drama ni msti korg tertanya betol ker Lee Min Ho sendiri yg buat ??? dia tak pakai stuntman ker?? haaaa jom Iejam nak reveal... hahahaha


Okay... kalau korg nak tau... kebanyakkan aksi dalam City Hunter nih Min Ho buat sendiri tau... kebanyakkan maksudnya ada gk yg pakai stuntman... huhu nak tau mana yg Min Ho buat dan mana yg dia pakai stuntman???


Latihan Min Ho di Action School


Kalau korg nak tau... stunt director City Hunter ckp... oleh disebabkan ketinggian Lee Min Ho... semua stunt yg tidak dikategorikan berbahaya akan di buat oleh Min Ho sendiri... sbb xde stuntman yg tinggi macam dia... huhuhu.... stunt apa yg Min Ho buat??? boleh ker??


Haaa Min Ho buat segala aksi aksi perlawanan yg ada dlm City Hunter... bertumbuk ker apa ker mmg Min Ho yg buat... Min Ho menerima latihan di action school semasa preparation utk shooting drama nih... dia blajar seni pertahanan diri diberi nama Kali yg berasal dari Asia Tenggara... haaaa.... hebat kan dia... scene aksi yg dia buat mmg best... terbaek....


Shooting action scene episode 19


Msti korg terpikir scene apa yg pakai stuntman... kalau nak tau... Min Ho pakai double cuma utk aksi berbahaya seperti aksi race kereta... aksi2 yg melibatkan perlanggaran, kejar mengejar yg berbahaya suma pakai stuntman ler... bahaya ooo kalau salah buat.... huhu so laen2 aksi mmg Min Ho buat even aksi pakai wire... and what so eva lagi jenis aksi yg ada... semua Min Ho buat....


Well... apa yg Iejam nak cakap... scene action yg diberikan oleh Min Ho mmg terbaek... Min Ho menunjukkan kemampuannya dalam melakonkan watak dalam drama bergenre action nih... mmg terbak la Min Ho... slalu tgk watak dia biasa2 jer kan dalam Boys Over Flower dan Personal Taste... so dgn City Hunter, Min Ho mencabar diri sendiri untuk membawa watak yg lebih mencabar dan dia berjaya....


Scene awal awal episode Min Ho vs 12org



Wire Action by Min Ho... time terjun pokok...


Terbaek la Min Ho... Iejam mmg suka lakonan dia dalam City Hunter... dan Iejam byk baca respon dari pelakon pelakon dan crew yg bekerja dgn Min Ho dlm City Hunter jugak puji dgn dia... everybody loves working with him... dan diorg puji Min Ho even dia tido cuma 2 jam sehari but he gives his all while shooting the scenes.... Go Lee Min Ho... can't wait for your next project... huhu~~~ usha gambar kat bawah sebagai penutup tirai entry nih....


Cedera akibat latihan action for City Hunter... Go Lee Min Ho!!!


Even injured tp tetap blakon... Terbaek lah Min Ho !!!!



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

5 comments:

sabaria.hidayah said...

weeeeeeeee best kan city hunter!ngehehhehe!

cik hijau purple VS nur faie said...

nmpk gayenye mmg pminta drama korea tegar ni . .

PeRmAtA bIrU said...

wah peminat drama koreakan??? huhu... tapi drama korea kalau sekali tonton memang terbawa2..nak tonton lagi..hehhehe

akak kechik said...

lama sgt dah akak x tgk cter korea..last tgk cter secret garden..heart LEE MIN HO damn much.

ziarah la akak ye dik non !!
http://ahkakkecik.blogspot.com/2011/09/jom-patahkan-pinggang-anda.html

Rohaizam Rosli said...

love min ho... jom usha sini...

http://nyuting88.blogspot.com/2011/09/jom-sama-sama-usha.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih