Sunday, August 14, 2011

Apa Korang Buat Edisi Jam 1

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....


Yeahhh... Mesti korg pelik kan dgn tajuk entry ni kan... huhu well Iejam nak bwk korang semua utk selami perkara2 yg mungkin pernah korg pk atau pon selalu korg buat... ermmmm Iejam ingat nak buat entry ni semalam tp sbb dah mengantuk sgt tu yg Iejam terus tido jer... hahaha....


Edisi Jam 1 kali ni akan menyelami perkara perkara yg kita semua selalu buat... mengikut keadaan tertentu... so untuk edisi kali apa ekkk...???



Apa Korang Buat Bila Korang Tgh Sedih ??



Yup... ni tajuk untuk edisi hari ni... apa korang buat bila korg tgh sedih??? Iejam rs laen org laen caranya kan... di sini Iejam akan paparkan beberapa cara ataupon perbuatan yg mungkin sering kali dilakukan bila berdepan dgn situasi seperti ini... korg jugak boleh berkongsi dgn Iejam apa yg korg buat bila korg sedih... huhu~~~



Apa Korang Buat Bila Korang Tgh Sedih ??

Makan


Yaaa mungkin ada di antara kita yg lebih suka memilih untuk makan berbanding menanges... hahaha berselera besar bila tgh sedih... abes semua menu kat kedai tu di order.... hahaha jgn risaw... kalau korg salah sorg dari gologan ni... korg tak keseorangan sbb Iejam pon suka makan bila tgh sedih... hahahahaha....



Apa Korang Buat Bila Korang Tgh Sedih???

Menjerit


Ada antara kawan2 yg Iejam tnya... diorg lebih suka menjerit bila diorg tgh kesedihan... pergi ker kawasan lapang seperti padang, ataupon di persisiran pantai mahupon sampai ke puncak gunung untuk melepaskan kesedihan....



Apa Korang Buat Bila Korang Tgh Sedih???

Berlari dalam Hujan


Hahaha... yg mmg dramatik giler ahhh... slalunya ada dalam drama2 la... tmbh2 Indon... hahahaha selalu kita boleh nmpk la scene ni bila Bf/Gf break up then menanges dalam hujan... hahaha konsep ~~~ Apapon mungkin ini jarang berlaku di realiti... tp tak mungkin jugak ini tak berlaku... apapon terpulang pada seseorang la... huhu~~~



Apa Korang Buat Bila Korang Tgh Sedih???

Menyanyi


Yes... yg ni Iejam rs ramai jugak yg buat... bila sedih2 terus drive pegi Green Box, Red Box dan segala macam Box lg la yg ada... Dok dalam tu sampai 3, 4 jam then pilih lagu Rock kapak, Slow Rock, Lagu meleleh jiwang karat tak boleh belah punya... then apa lagik... sampai abeh suara la... hahaha....



Apa Korang Buat Bila Korang Tgh Sedih???

Berkurung


Ermmm yg ni pon Iejam rs ramai jugak nih.... sedih jer berkurung dalam bilik selama sebulan... tak mahu makan tak mahu minum... menanges jer sampai bengkak mata tersembul macam mata ikan... silap hari bulan terkeluar bijik mata tu sendiri sbb tak sanggup daa nak nanges... huhu....


Huhu tak kesah la apa pon cara untuk melepaskan kesedihan... tp yg penting jgn memudaratkan diri la ekk mcm terjun bangunan ker.. gantung diri ker... tak pon bunuh org ker... alamak scaryyy~~~ hahaha Iejam prefer makan la... senang lorrr... sedih jer makan pehtu perut kenyang hati senang... hahahaha....


Well itu sedikit sebanyak yg Iejam dpt pikirkan... kalau korang ada benda2 yg korg buat tp Iejam tak sebutkan boleh la kongsikan dgn Iejam... Seronok gk nak tau korg buat apa bila sedih...



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

7 comments:

keroro gouro said...

haha saya suka mkn bila sedeh..:)

IMANSHAH said...

baca quran bro..insyaallah tenang

takpun usya movie..hukhuk

Rohaizam Rosli said...

yeahhhh kita geng !!!!

sergeant keroro said...

tido, hehe XD

mandi hujan pon best, bila hujan la :P

SITI NOORNADIYANA said...

yana senyap je kalau tengah sedih. tidur terus! XD

syamem said...

tido menjadi pilihan utama sebenanyr.. tapi makan pun leh hilangkan sedih jugak...

abglan said...

Kalau sedey tulis kat blog yeah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih