Wednesday, August 3, 2011

Dah hebat sangat ker ???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Yeahhh setelah berperang segmen sekarang nak wat entry plak... Ermm apa yang hebat?? Haaaa dalam tgh kita dok berpuasa nih... mmg macam macam dugaannya... dalam sedar tak sedar... kita sebenarnya diuji ketika menjalani ibadah puasa... Ehh kita sedang diuji??


Betol3... kita sedang diuji... cuma Iejam xnak sentuh la bab bab diuji tahap kesabaran dan what so eva lagik tuh... korang sedar tak yang sebenarnya dalam bulan puasa nih kita tgh menguji keupayaan kita... kemahiran kita... korg sedar tak???



Ermm apa yg Iejam nak sampaikan ni?? Haaa... sedar tak bagi mereka yang selalu memasak macam mak Iejam dan sedikit sebanyak Iejam... kemahiran memasak kita sedang diuji semasa bulan puasa.... haaaaa...


Kenapa Iejam ckp cmni?? cuba pikir... kalau bulan tak puasa... kita boleh memasak dan sambei tu rasa tgk okay ke tak masakan kita... kurang garam ker... gula ker... masam ker pedas ker... suma boleh diubah dgn hanya secalit rasa di lidah.... tapi bulan Ramadhan ni boleh ker kita buat cmtu??? hahahha~~~



Itu yg Iejam cakap mencabarnya... bulan puasa nih la nak uji tgk... korg ni dah cekap masak ker tak... hahahaha dish2 yang slalu korg masak b4 dis kalau kat bulan posa nih belum tentu sama rsnya... kdg2 kang terlebih garam... kang terlajak gula... letak cuka ciput jer ker... mmg sgt mengujikan kan... hahahaha....


So bagi lelaki2... kalau korg nak tau calon isteri korg pandai memasak ker tak... slalu2 la swoh dia masak time bulan puasa nih... dan jgn lupa make sure yang time tu dia tak dtg bulan... hahaha nnti dia rs plak kalau time dia cuti... hahahaha.... so bg pompuan plak... cepat2 la pandai memasak... uji diri korg samada korg btol3 dah pandai ker maseh tahap amateur.. huhu~~~


Penat membaca?? dah lapar?? tak tahu nak masak apa??? meh bincangkan di kotak komen Iejam nih... huhuhu jgn malu jgn segan....



CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA

8 comments:

sergeant keroro said...

ko buat aku rasa lapar la, haha :P

Rohaizam Rosli said...

uik... yeke... hahaha naseb tak letak gambar ayam percik... huhu~~~

Shuk_ArChie said...

Hahaha saya pandai masak! Btw, sedap kek cokelat tu.. cuma keras :P

c genk bah ne said...

tapikan,ada juga uniknya,pada hari biasa kita memasak smbil merasa,tpi kdgnya,bila waktu puasa ne,,apa yg kita masak rasanya tetap enak walaupun tdk drasa

c genk bah ne said...

hehehe..mmg itu tugas genk..sbb denk tahu kalu genk tak wat segmen tu,genk mmg tak ada msa nak stay blog org lama2..dan genk tahu genk akan terlepasn byk entri..

c genk bah ne said...

ada masa nnti iejam pula stay kat tmpat genk hehehe..
salam ramadhan

siti kektus said...

haha. kalau terlebih tawar tak pe lagi. kalau terlebih masin. mmg2 lah. :p

Suhazli said...

sbnrnye merasa secalit tu xde la batal pon dan tu adalah makruh kan?da rse tu jgn lak telan..cepat2 la kumur..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih