Sunday, August 28, 2011

Hye Hye Syawal, Bye bye Ramadhan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Hye hye hye... Iejam baru siap bersahur... so sempat jap berblog nih... bukan apa raya semakin hampir ni so sibuk la buat persediaan utk menyambut kemenangan setelah sebulan berpuasa di bulan Ramadhan....


Sesungguhnya ramai kan yang sedang sibuk membuat persiapan menjelangnya Aidilfitri ni kan...? yela Iejam tgk kat pusat bandar, Alor Star pon dah semakin sesak dgn manusia yang mula bersepah membeli belah barangan seperti pakaian baru, kuih muih serta berbagai lagi...



Sementelah itu, dalam membuat persediaan beraya nih... selama 2 hari gak kat umah Iejam ni hujan tak berenti... naseb la tak banjir... kalau tak beraya dalam banjir la memasingkan... huhu Alhamdulillah.... mudahan sambutan Aidilfitri dalam keadaan yang sesempurnanya lah....


Iejam percaya mesti rajin2 blog semua tak terlepas kan dalam membuat persiapan beraya kan??? hahaha... mesti ada yang mengecat umah macam Iejam... sibuk di dapur membuat kuih raya... Iejam bru buat tart nenas yg tu sempat buat... hahaha.... beli baju raya... haha shopping sakan la ekk... huhu....



Apapon jgn sampai berlebihan la ekk... sekadar cukup dan ala kadar udah la ekk... jgn la semata nak raya berhutang keliling pinggang nak tukar perabot bagai... tau la Court Mammoth buat promosi tak payah bayar sampai 2012 ye kan... hahaha.... yg paling penting... jgn lupa bayar zakat fitrah... kang tak sempurna amalan puasa kita... huhu....


Okay la... so Iejam nak amek kesempatan nih nak wish korg semua... Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri... Maaf Zahir dan Batin... Yeahhh !!!! Duit raya tak ekkk sbb Iejam blom keja lagik.... hahahaha ~~~ oh ya... bg yang balik kampung... berhati2 di jalan raya... jgn tmbh angka kemalangan maut Ops Sikap 24 okay....




- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih