Thursday, August 18, 2011

I'm Envy You

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Pernah tak dalam hidup korang... Pernah tak sesaat korang terasa macam betapa bahagianya hidup org laen berbanding dgn hidup korang??? Ermmm ntah la tetiba mood cm pelik ja... hahaha Emosi kurang sihat kot... hahaha...


Bukannya apa... tetiba jer teringat cerita cerita lama... teringat zaman sekolah.... zaman matrik dlu... ermmm haha macam macam berlaku.... well yela bila dok merenung renung ni... dlu time skolah slalu sgt rs cm betapa bernasib baeknya dan bertuahnya org2 sekeliling yg mana apa yg diorg wish kebanyakkannya tercapai... apa yg dihajat diorg dpt... rezeki diorg la kan... huhu...



Kekadang penah gak terasa envy dgn diorg... Thier dreams mcm senang utk tercapai... hahha... dlu time skolah mmg byk benda yg dihajati tp byk jugak yg terkubur cm tu ja... hahaha zaman muda2... mmg pelik2...


Sometimes tu things just go with the flow jer bg diorg... envy gk... sbb Iejam susah la nak cmtu... pasti berliku liku... kalau tak berliku2 tu konpem mmg xde punya plak... jalan mati... hahahaha... envy but I'm happy for those yg dpt... yela my frenzz kot... tumpang hepi ler...



Now... diorg myb marah kot... dgn Iejam... kalau tak marah pon myb kecik hati... hahaha why?? sbb Iejam bawak diri... jauh skali... Iejam still anggap diorg kwn Iejam but... Iejam rs xleh nak tagged along la... Each time kalau dgn diorg... rs cm kecil jer diri ni nak dibandingkan dgn diorg... sbb tu kdg2 rs cm malas jer nak berkumpul dgn diorg... huhu teruk kan...


Ntah la... ermmm Iejam pon tak tahu apa la yg iejam buat... ermmm mmg la tak btol... tak boleh nak envy org tu rezeki masing2... but bila Iejam rs cm kurang so Iejam mmg akan bwk diri... feel like not belong... ermmm hahaha ntah la... myb I'm not a goodfriend... hahaha


p/s: sorry mood tak okay ~~





- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

4 comments:

abglan said...

Okey le tue... mmg ko ade blog? takdeeee

cIk PikA said...

kan3.. pika pon slalu jeles nn kengkawan.. tp x jaoh kan diri.. just senyap je kengkadang.. jgn smpai putus kawan taw.. mne taw kawan tu boley tlg time kite ssh.. :) chill beb.. hehe

FYA PELANG! said...

matrix mane ? :)

auntacu81 said...

Setiap orang mesti ada waktu yang tak okay...get chilled bro...^_^...p/s: be envy to make you move forward not downward k. dan jangan bandingkan hidup kamu dgn org lain krn perjalanan hidup mereka tidak sama dgn kite k...n lihat apa yang kamu ada bukan apa yg org lain ada, dan juga jangan terlalu fikrikan apa yang kamu tidak ada...tc...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih