Tuesday, August 23, 2011

Lagik lagik Korea

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Hahaha lagik lagik korea... adoih apasal la dgn Iejam ni kan... hahaha rungutan kwn2 kat blog sbb Iejam ni asyik2 korea jer keja... huhu nak wat cmne Iejam dgn Drama n Filem korea mmg tak leh dipisahkan... apa la naseb bini Iejam nnti... hahaha


Well, demam korea yg tak penah sembuh2 ni buat Iejam nak cerita pasal Drama Korea yg bakal habes ditayangkan di Korea iaitu Heartstrings a.k.a You've Fallen For Me... Tinggal 1episod lagik jer yg bakal ditayangkan pada esok hari kat korea... so Iejam tunggu nak download jela... hahahaha....



Haaaa Drama Heartstrings ni dilakonkan oleh pelakon pelakon serba cantik lagi hensem blaka... 1st nya aktor lelakinya pendukung watak utama iaitu Yong Hwa C.N Blue sebagai Lee Shin.... Yong Hwa nih penyanyi dan pelakon da skrang... ahli group K-Pop C.N Blue yang femes dgn lagu I'm A Loner nih mmg pernah blakon before this dalam drama yg mmg femes jugak... huhu....



Yong Hwa yang sebelum ni pernah belakon dalam Drama You're Beautiful memegang watak Kang Shin Woo yg jugak dilakonkan oleh Jang Geun Suk dan jugak Park Shin Hye... Kalau korg nak tau... selepas kemunculannya dlm Drama You're Beautiful ni mcm2 tawaran yg dtg... huhu... rezeki...



Untuk Drama Heartstrings ni... Yong Hwa digandingkan dgn Park Shin Hye yg mmg pernah digandingkan dahulu dalam Drama You're Beautiful... Park Shin Hye yang memegang watak Lee Kyu Won sememangnya aktress yg cantik dan berbakat dalam bidang lakonan...



Genre drama ni adalah Romance dan Musics menceritakan kisah Lee Shin yang merupakanseorang pelajar universiti dalam jurusan muzik moden.Beliau juga vokalis dan gitaris band "The Stupid." Shin dikenali sebagai pelajar yg berkelihatan baik dan semangat yang kuat untuk muzik, tetapi dalam realiti dia sejuk, tidak mempunyai kepentingan dalam apa-apa jua yang tidak berkaitan muzik dan tidak mempunyai impian serta rancangan untuk masa depan. Beliau pada mulanya suka akan Yoon Jung Soo, seorang profesor tarian di universiti, tetapi semuanya berubah apabila dia bertemu Lee Kyu Won.



Lee Kyu Won adalah seorang pelajar yang ceria dan dilahirkan dalam keluarga berprestij. Kyu Won mendalami jurusan alat muzik tradisional Korea, terutama gayageum. Datuk Kyu Won, Lee Dong Gun, adalah salah satu daripada 3 pemuzik tradisional atas umur dan hasrat beliau yang paling besar adalah untuk melihat cucunya menjadi orang yg berbakat muzik tradisional.



Cuba untuk menghidupkan harapan datuknya, Kyu Won memperhamba dirinya dalam latihan dan menjadi seorang pelajar universiti yang tahu apa-apa di luar pelajaran. Oleh kerana, rakan-rakannya adalah peminat "The Stupid", beliau terpaksa pergi ke konsert band dengan mereka. Di sana dia melihat Lee Shin melaksanakan hidup, dan segera terpesona olehnya.



Haaa tula serba sedikit sinopsis... kalau korg berminat korang boleh la tgk sendiri... dan Iejam suggestkan korg download kat laman web ni... MyAsianCinema.... ataupon kat KPOP 7...daftar dan boleh mendownload... free jer... huhu okay... have fun !!!



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

6 comments:

cIk PikA said...

crite korea.. skit2 je nengok nye.. huhu.. giler korea ka?

Marina said...

haa...nak download la nanti..thanks for info...heee~

lieynanilaz said...

dah kureng nak layan citer korea...huhu..

Mr Swat said...

wa..... mu layan korea erkkk.... huhuhuh,,,,,, xpo.... aku layan gak sket2,,,,, you're beautiful nih .. aku ade tgk gak.... huhuhu,,,,

layan jer la,,,, anak buah aku suke tgk.... so aku amik jer la....

btw.... aku baca jugak blog ko ... huhuhuhu

selamat berpuasa,....

hira said...

handsome dan jelita. haih. tension tengok ni. hahaha :p

aiman fanboy k-pop said...

adakah saya sedikit ketinggalan..haahaa..i likes park shin hye n yonghwa ...sweet couple in the world....baru je tengok...mmg betul2 best..aigooo~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih