Thursday, August 11, 2011

Segmen Pengalaman Beraya di Kampung

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Iejam nak join segmen kejap... sebelom Iejam post entry... huhuhu.... Segmen ni cik Hira yg buat so Iejam join ler... huhu.... Meh usha2 sikit segmen nih... menarik nih... huhu~~~


Klik Banner Ni...


Iejam nak story morry la nih psal pengalaman beraya di kampung... huhu kampung Iejam tak jauh pon... dekat jer... hahaha dekat tp tak semestinya tak best kan... pengalaman raya mmg best... sbb semua org akan berkumpul... itu yg paling best... pagi2 dah siap2 then pegi umah tok... then boleh tgk la adek beradik laen dtg... mcm2 ragam... baju raya lg la... meriah semuanya... huhu....


Sekali berkumpul mmg ramai la... adek beradik blah mama ramai... 7org... so ada 7 family so mmg gempak la rumah tok... huhu... yg bestnya lagik... tok slalu masak yg sedap2... so bila raya jer mmg best lorr.... huhuhu....


Tapi semua tu tinggal kenangan jela... Tok dan Tok Wan dah pulang menemui Ilahi... jadi raya kali ni daa xde daa diorg... ermm mmg beraya kat kubur la ziarah diorg... ermmm sedih laa xleh da nak meriah2 cm dlu... tak dpt merasa lagi masakan tok... ermmm sob sob ~~~


Yg paling Iejam rindu sebenarnya kat Tok Wan.... Tok Wan Iejam before raya dia akan jual daging.... so Iejam slalu tlg arwah... jadik cashier... hahaha... mmg best... setiap tahun mmg Iejam tlg... bila arwah da xde mmg rindu sgt... ermmmm semogo roh kedua duanya dicucuri rahmat dan tenang disana....


Apapon... raya nih nak memeriahkan kubur... nak pegi ziarah,... harapnya adek beradik laen pon berkumpul kat situ la... ermmm.... K la xnak citer pnjg2... huhu sedih ~~~



- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

6 comments:

lieynanilaz said...

Al-fatihah untuk arwah tok dan tok wan..

hira said...

tthanks for joining! :D

baju raya yang berwarna-warni. hehe :D comel betul budak-budak ;)masakan tu yang wajib. awak jangan sedih-sedih tau. redha dengan ketentuan Illahi. takziah buat keluarga awak.

p/s: jangan sedih-sedih tau :)

Kancil 8349 said...

Salam.

jangan sedih2...kena happy selalu...yang penting kita doakan mereka....

jomlah singgah ke blog kancil

Green Apple said...

salam iejam..

singgah & (sudah follow pon...) dari segmen yang sama.

jadi assistant tok wan ye... mesti dapat elaun cashier... hehe best...

kalau sudi jemput singgah ke blog saya...

SITI NOORNADIYANA said...

hai hai. yana baru sempat terjah sini thru segmen yg sama. jemput dtg blog yana ye. :)))

p/s : al fatihah untuk mereka. tabah ye. :)

http://lurvemycadbury.blogspot.com/2011/08/segmen-pengalaman-beraya-di-kampung.html

hira said...

rajinkan diri untuk tengok ni :)


http://zahiradzul.blogspot.com/2011/08/peserta-segmen-kena-tekan-sini.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih