Tuesday, August 2, 2011

I Love Green Machine

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....




This time... entry... hahaha Iejam nak kongsi kat semua... mana2 yang minat marching band atau pon drum corps international pastinya akan tertarik la... huhu well iejam mmg minat bab bab muzik tambah2 lagik sal marching band cmni... lagi la... dlu mmg suatu kemestian sbb minat giler... sampai sekarang pon xpenah lepas... hahaha...


Now Iejam nak citer sal The Cavaliers... drum corps yg mmg Iejam minat giler... minat tahap gaban la... sbb The Cavaliers nih drum corps yang semuanya lelaki... cm konsep2 skolah Iejam dlu la... hahaha.... Why The Cavaliers??




Ermmm Iejam suka sbb Iejam rsnya diorg punya showmanship diorg best... theme yg pelik dan menarik minat Iejam... Kalau korg nak tau... diorg nih pernah menang DCI World Championship tahun 1992, 1995, 2000, 2001, 2002, 2004, dan 2006. Tahun2 selepas itu sampai ke 2010, diorg slalu Top 4 la... huhu hebat hebat....


Iejam paling suka dgn program diorg tahun 2006, yang bg Iejam mmg show yg paling hebat la yang Iejam penah tgk dari Cavies ataupon lebih mesra dipanggei The Green Machine... huhuhu... sempena program 2006 diorg yg bertajuk The Machine... mmg best... korg tgk la nnti Iejam try linkkan video kat bwh... sbb Iejam punya dalam cd... huhu~~~






huhu.... best kan... then dis year diorg punya program tajuknya XtraordinarY... knapa X dan Y dibesarkan...?? sbb XY gene bagi lelaki... yeahhh go The Cavaliers... tak sabar tggu video time final nnti... hopefully dapat lgik title DCI World Champion 2011... huhu~~~



zaman skolah dlu iejam maen ni la masa dalam band dlu...


p/s: tema Hijau Putih sbb Cavies hijau putih...

sumber : Wikipedia dan Drum Corps

- CETUSAN MINDA UNTUK PERKONGSIAN BERSAMA -

6 comments:

sergeant keroro said...

hehe, tak pernah tahu pon sal ni.

tapi diorang memang stylo :D

Rohaizam Rosli said...

kan3... mmg suka sgt dgn diorg....

tia @ Ini Kisah Tia said...

alaa , Tia jelah ni yang tak tau apa2 .. huhu :D

Rohaizam Rosli said...

huhuhu ala tia... ada jugak benda yg iejam xtau... xsemua yg kita tahu kat dunia ni haaa... huhuhu~~~

Shuk_ArChie said...

Memang cool la... I love the a lot! huahahahaha.. Green machine awesome!

Suhazli said...

ni sama cam movie drum line..best!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jenguk La Diorg Nih